bedrijfshal

Wat komt er in een groene blauwdruk? Wat is er nodig om duurzame bedrijfsgebouwen te ontwerpen? Een milieubewuste architect moet deze en andere vragen beantwoorden. Ze zijn verantwoordelijk voor tientallen factoren bij het ontwerpen van een kantoor- of industriële ruimte om de impact op het milieu te verminderen. Gelukkig hebben innovaties in moderne bouwpraktijken de verantwoordelijkheden van architecten vereenvoudigd. Nieuwe materialen en technologieën hebben hen de flexibiliteit gegeven die ze nodig hebben om plannen te ontwikkelen die voldoen aan hoge duurzaamheidsnormen. Ze hoeven niet langer zoveel moeilijke compromissen te sluiten. Ook kunnen simpele dingen als het toevoegen van LED verlichting bedrijfshal in plaats van TL lampen al veel helpen bij het verduurzamen van een bedrijfspand. Daarnaast kan de verduurzaming van een bedrijfshal nog beter uitgevoerd worden met behulp van de onderstaande tips.

bedrijfshal verduurzamen

Geprefabriceerde bouwmethoden

Traditionele constructie kan ongelooflijk verspillend zijn. Het is een energie-intensief proces met een slechte staat van dienst op het gebied van efficiëntie, waardoor de belasting van industrieel afval en CO2-emissies op het milieu wordt verlengd. Gelukkig is modulair bouwen in opkomst. Of hele gebouwen nu worden geprefabriceerd of de materialen zelf, dit proces geeft bouwers meer controle over het bouwproces. Zo wordt prefab beton volledig gemaakt in een fabriekssetting die weinig afval produceert en bijna geen negatieve impact heeft op de luchtkwaliteit. Sterker nog, het kan worden gemaakt van gerecyclede materialen, waardoor het sloopafval dat bekend is bij traditionele constructie, wordt verminderd. Met prefabricage kunnen bouwers besparen op tijd, geld en de milieu-impact van een project. Naarmate deze industrie groeit, zullen duurzame bedrijfsgebouwen steeds vaker worden gebouwd met materialen die zijn gemaakt in een veilige, gecontroleerde omgeving.

Milieuvriendelijke bouwmaterialen

Het gebruik van duurzame materialen kan de impact van een commerciële bouw verminderen, maar deze materialen moeten aan strenge criteria voldoen. Ze moeten een meetbare impact hebben op de energie-efficiëntie van een constructie. Het creëren van een strakke envelop die beschermt tegen de elementen en tegelijkertijd de uitgaven verlaagt, helpt dit doel te bereiken. Pacific Bio-Foam is zo’n materiaal op de markt dat veelbelovend is voor de toekomst van duurzaam ontwerp. Het is een plantaardig polyurethaan hardschuim dat net zo effectief is als andere isolatoren, maar veel minder schadelijk voor het milieu, de meest milieubewuste optie onder andere producten in zijn categorie.

Hernieuwbare energie

Elektriciteit is een basisbehoefte, het is bijvoorbeeld fundamenteel voor het functioneren van Prolumia LED verlichting in een bedrijfshal. Dat gezegd hebbende, een bedrijf hoeft niet langer afhankelijk te zijn van traditionele energiebronnen. Ze kunnen namelijk overstappen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare bronnen met een upgrade van de infrastructuur in hun bedrijfspand. Zonnepanelen zijn een toegankelijk voorbeeld waarmee dit mogelijk is. Zonne-energie is schoon en kosteneffectief en vermindert de CO2-uitstoot en de energierekening van een bedrijf. Als ze genoeg overtollige energie verzamelen, kunnen ze het zelfs terugverkopen aan hun leverancier om winst te maken. Zowel commerciële als residentiële gebouwen hebben ongelooflijk gebruik gemaakt van deze technologie. Liggen er nog geen zonnepanelen op het dak van je bedrijfshal? Breng hier dan snel verandering in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *