Een groot deel van de Nederlanders maakt goede voornemens voor het nieuwe jaar. Hoe zit dat met jou als ondernemer? Heb je voor je bedrijf enkele goede voornemens gesteld? Misschien wil je wel meer geld verdienen of wellicht ben je van plan om duurzamer te gaan ondernemen. Over dat laatste willen we je wat meer vertellen in dit artikel. De basis van duurzaam werken ligt namelijk bij de energie die je afneemt. Je kunt nog zo verantwoord aan de slag zijn; zonder een groen energiecontract zit je basis nog niet helemaal goed. Daarom lees je in dit artikel meer over groene mkb energie en wat de voordelen daar precies van zijn.

Voordeel 1: groene energie is beter voor de aarde

Een van de belangrijkste eigenschappen van zakelijke groene energie is dat het beter is voor het milieu en de aarde dan grijze stroom. Dat zit ‘m vooral in de manier hoe deze vorm van energie wordt geproduceerd. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij; een broeikasgas dat effect heeft op het klimaat. CO2 zorgt er onder andere voor dat het klimaat warmer wordt waardoor veel flora en fauna uitsterft. Kijken we naar hoe groene energie wordt gemaakt dan zien we dat daar vrijwel geen CO2 vrijkomt; in ieder geval heel veel minder dan bij grijze energie. Daarnaast wordt groene stroom gehaald uit natuurlijke bronnen, zoals de zon en de wind. Deze bronnen zijn onuitputtelijk, in tegenstelling tot de bronnen van grijze energie. Grijze stroom wordt gehaald uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Die bronnen zijn helaas niet onuitputtelijk en zullen dus op een dag op zijn.

Voordeel 2: je kunt je eigen groene stroom opwekken

Wat ook een prettig voordeel is van groene energie is dat je deze vorm van stroom helemaal zelf op kunt wekken. Dat doe je met behulp van zakelijke zonnepanelen. Die zonnepanelen vangen zonnestralen op die door middel van een speciaal apparaat worden omgezet in energie. Hoewel steeds meer ondernemers in Nederland overstappen op zakelijke zonnepanelen is er ook nog steeds een grote groep die denkt dat dit vooral heel duur is. Natuurlijk moet je het nodige investeren in zonnepanelen, maar: die investering heb je er na enkele jaren al uit. Je maakt namelijk gebruik van gratis opgewekte energie; stroom waar je niets voor hoeft te betalen. In verhouding ben je uiteindelijk dus helemaal niet zo duur uit. Je moet alleen eerst een investering maken voordat je er na enkele jaren van kunt profiteren. Het is bijzonder dat je je eigen groene stroom op kunt wekken, want met grijze energie kan dit niet.

Voordeel 3: groene energie voor mkb’ers is niet duur

Tot slot is het goed om te weten dat het afnemen van groene zakelijke energie voor mkb’ers sowieso niet heel duur hoeft te zijn. Je hoeft natuurlijk niet direct al de overstap te maken op zonnepanelen – een groen energiecontract is ook al een goed begin. Net als bij grijze energie kun je bij groene stroom aan de slag gaan met een zakelijke energievergelijker om zo het beste energiecontract te vinden. Op Minder.nl vind je zo’n handige vergelijker; vul hier je jaarlijkse energieverbruik in en kies voor de optie groene stroom en de vergelijker doet de rest. Je krijgt een aanbod met meerdere energiedeals te zien, waar jij een passend energiecontract uit kunt kiezen. Omdat zo’n vergelijker onafhankelijk is, geldt altijd het what you see is what you get principe. De prijs die er staat, ben je kwijt voor groene energie. Zo scoor je altijd de scherpste deal! Tel daar ook nog eens bij op dat de Nederlandse overheid diverse subsidies en vergoedingen beschikbaar heeft gesteld voor bedrijven die iets aan dergelijke energiebesparing doen en je betaalt zeker niet te veel voor groene energie voor mkb’ers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *