Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Misschien is leasen dan wel dé perfecte optie voor jou. Leasen brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Benieuwd welke? Lees dan deze blog!

Hoe werkt leasen?

Wie kiest voor auto leasen is niet zelf de eigenaar van de auto. Je koopt dus geen auto, maar je huurt deze als het ware. Voor een vast bedrag per maand krijg jij de auto in bruikleen en afhankelijk van “hoe” je leaset zijn er een aantal zaken vast onderdeel van het pakket. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor Private lease, waarbij jij als consument een leasecontract afsluit met een leasemaatschappij. Hierbij betaal je elke maand een bedrag en in de ruil daarvoor mag je de auto onbeperkt gebruiken en wordt onderhoud gedekt. Daarnaast kun je ook gaan voor zakelijk leasen, dit gaat via je werkgever. Afhankelijk van welk pakket je werkgever afsluit vallen soms ook zaken als brandstof, reparaties en onderhoud onder je dekking.

Eén prijs

Zoals we hierboven noemden vallen er vaak meer zaken onder je leasecontract dan alleen het gebruik van je auto. In een aantal gevallen is ook bijvoorbeeld de wegenbelasting en de brandstof gedekt. Doordat je een vast bedrag per maand betaalt kom je nooit voor vervelende financiële verrassingen te staan. Ook niet als je een keer een maand veel meer kilometers aflegt. Daarnaast is het handig dat ook reparaties of onderhoud gedekt is, dit kan anders nog een flinke kostenpost worden… Wie kiest voor leasen kiest dan ook voor gemak en financiële inzichtelijkheid.

Pechhulp

Wie kiest voor leasen kiest ook voor veiligheid en gemak. Want als je pech onderweg krijgt staat je leasemaatschappij vaak voor je klaar. En dat is wel zo prettig! Niets is vervelender dan dat je met pech stil staat langs de snelweg en dat je dan nog moet gaan uitzoeken hoe en waar je met je problemen terecht kunt. Wie leaset wordt direct geholpen door zijn leasemaatschappij. Pech onderweg is natuurlijk niet het meest wenselijke scenario, maar het is fijn om te weten dat je áls het nodig is toch de meeste wenselijke afhandeling hiervan krijgt.  

Kwaliteit

Wie een auto leaset weet dat hij/zij in een goed onderhouden en betrouwbare auto rijdt. En dat is wel zo fijn! Je leasemaatschappij zal de auto eerst volledig gecontroleerd hebben voordat ze deze aan je meegeven, en vaak zijn leaseauto’s moderne auto’s die nog weinig kilometer op de teller hebben. Zo stap jij met een gerust hart in en rij je zonder problemen van A naar B!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *