Veel mensen hebben moeite met plannen of effectief te werk gaan, misschien ben jij hier wel een van. De performance management kan je hier enorm bij helpen in je bedrijf. Een performance management is een meet- en managementsystematiek die helpt de organisatiestrategie en -doelen te realiseren. Het leervermogen van de werknemers wordt gestimuleerd, waardoor prestaties binnen het bedrijf verbeterd gaan worden.

Bij de performance management gaan vaak competenties aan bod komen waar de werknemer aan moet voldoen. Er wordt een goed overzicht gemaakt van welke persoon welke taak heeft uitgevoerd op welk werkniveau. Natuurlijk zitten er een aantal voor- en nadelen aan de Performance Management strategie die zo dadelijk besproken gaan worden.

Voordelen performance management

De werknemers van het bedrijf weten door de performance management veel beter waar zij aan toe zijn, ze weten de planning en worden daar goed bij betrokken. Daarnaast worden ook de verschillende niveaus duidelijk waaronder de opdrachten vallen waardoor op ieder aanwezig niveau van werknemer tot werkgever duidelijk is wie welke taak uitvoert en waar diegene momenteel niveaugewijs staat.

Bij een goede focus, balans en geïntegreerd meetschema zou de performance management prima geregeld kunnen worden en zelfs ook goed van belang kunnen zijn in een bedrijf. Zolang de prestaties zichtbaar worden gemaakt in het bedrijf zal het performance management het grootste gedeelte van de tijd wel werken.

Nadelen performance management

Toch zitten er ook nadelen aan de performance management. Want het is zo dat het opstellen van een performance management veel tijd kost. Dit komt voornamelijk omdat mensen anders moeten denken binnen een bedrijf dan dat ze gewend zijn. Daarnaast is het niet bewezen dat een performance management daadwerkelijk zorgt voor verbeteringen binnen het bedrijf. Dit zou opgemeten moeten worden door middel van diverse meetinstrumenten.

Het opmeten van vooruitgang binnen een bedrijf zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat in week 1 een werknemer 5 uur over een taak doet, een aantal weken later in week 5 doet de werknemer de taak voor de vijfde keer en hierdoor zal de taak aanzienlijk sneller verlopen.

Ten slotte wordt er in een effectief programma vaak niet innovatief gedacht. Er zullen dus niet veel nieuwe dingen verzonnen of uitgevoerd worden door de strakke en vaste planning die het performance management heeft opgericht. Hierdoor weet je zeker dat je als persoon die aan deze cursus mee zult doen het optimale resultaat zult gaan behalen en dat is natuurlijk precies hetgeen wat jij voor ogen hebt als je besluit om hieraan mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *