Er komen steeds meer zzp’ers in Nederland. Met de komst van het internet zijn er steeds meer mogelijkheden om een klein eenmansbedrijfje op te zetten. Wanneer we aan zzp’ers denken, denken we vaak vooral aan mensen in de creatieve sector zoals videograven, fotografen en sociale media experts. Tegelijkertijd zijn er ook ontzettend veel andere opties om als zzp’er aan de slag te gaan. Een van de opties die we in dit artikel willen bespreken, is als zzp’er starten in de logistieke sector. Dit klinkt misschien onverwacht aangezien de logistieke sector natuurlijk een gigantische sector is waar grote multinationals goederen over de hele wereld transporteren. Dit is lastig allemaal in je eentje te doen. Maar het is wel degelijk mogelijk om als zzp’er in het logistieke proces te opereren. In dit artikel bespreken we een aantal opties.

Jezelf aanbieden als zzp’er

Er zijn steeds meer logistieke bedrijven waar meer gebruik gemaakt wordt van zzp’ers en uitzendkrachten. Door de pandemie en snelle ontwikkelingen in de logistieke sector is het voor veel bedrijven fijn om niet vaste contracten te hoeven aanbieden. Als jij ook graag liever je eigen tijden bepaald en eigen baas bent, is dit ideaal. Je kunt jezelf aanbieden als logistiek werker en prima verdienen. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je als zzp’er geld opzij moet zetten om aan het begin van het jaar als belasting te betalen.

Investeren en verhuren

Je kunt ook een heel ander bedrijfsmodel creëren. Heel veel logistieke bedrijven kopen online logistieke middelen in. Denk bijvoorbeeld aan pallets kopen. Je kunt jezelf als zzp’er ontwikkelen als E-commerce verkoper die deze producten aanbiedt. Bouw een website waar je kunststof pallets en palletranden verkoopt. Een andere fantastische optie is om te investeren in een grotere machine en deze te verhuren.

Om zo’n machine te kopen moet je natuurlijk best wat geld opsparen maar als het eenmaal gelukt is dan kun je de machine snel terugverdienen met verhuur. Daarnaast is het ook een goed idee om zelf met de machine aan de slag te gaan en je als zzp’er aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Pieter van Middelaar die een verreiker heeft omgebouwd en daarmee processierupsen uit de bomen haalt. Daar verdient hij goed geld mee en als er in de winter geen processierupsen zijn dan kan hij gemakkelijk zijn machine verhuren. Er zijn dus vele verschillende mogelijkheden om als zzp’er in de logistieke of zelfs agrarische sector aan het werk te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *