Transportbedrijven, koeriersdiensten of andere bedrijven met een groot wagenpark lopen vaak tegen het probleem aan dat ze geen goed overzicht hebben van hun wagenpark. Verizon Connect heeft daar een goede oplossing voor. Zij hebben een professioneel volgsysteem waarmee je alle auto’s in je wagenpark in een overzichtelijk dashboard kunt monitoren. Zo ben je altijd op de hoogte waar je chauffeurs zich bevinden. Naast de digitale GPS-tracker maakt de software van het volgsysteem cruciale gegevens makkelijk eenvoudig inzichtelijk.  

Hoe werkt zo’n volgsysteem auto precies?

Een volgsysteem auto bestaat uit software en hardware. De hardware is de eerder genoemde GPS-tracker en wordt onder het dashboard van de auto’s geplaatst. De software in dit systeem stuurt alle relevante gegevens vanuit de GPS-tracker naar het systeem waar de logistiek manager in kan kijken. Op basis van deze gegevens kan de manager accurate planningen maken en zodoende het logistieke proces optimaliseren.

Welke gegevens worden inzichtelijk met dit volgsysteem auto en welke voordelen biedt dat?

Er is nu al vaak gezegd dat de gegevens op basis van GPS-tracking heel waardevol is en veel voordelen biedt. Maar welke gegevens kun je dan precies verzamelen en hoe levert dat voordelen op? 

Bespaar brandstof

Met de software van het volgsysteem in de auto weet u altijd waar uw voertuigen zich bevinden. Zo weet u ook altijd welke chauffeur het dichtst in de buurt van een klant is, mocht er zich bijvoorbeeld een spoedklus voordoen. Zo kunt u efficiënt uw werknemers inzetten, wat voor zowel de medewerkers, de klant als u het prettigst werkt. 

Snelle communicatie met de chauffeur 

Door een speciaal ingebouwde app kunt u altijd op een veilige manier communiceren met uw chauffeurs. Zo kunt u snel en eenvoudig de beste routes naar de klant toespelen, nieuwe (spoed)opdrachten toevoegen of instructies communiceren. De chauffeur kan op zijn beurt ook reageren, uiteraard ook op een volledig veilige en verantwoorde manier.

Duidelijke communicatie naar uw klant

Doordat u duidelijk in kaart heeft waar uw chauffeurs zich bevinden, kunt u heel duidelijk de verwachte aankomsttijd van uw werknemers communiceren. Het systeem weet ook precies waar bijvoorbeeld file staat, waardoor onverwachte vertragingen ook direct naar de klant worden verzonden. Zo weet uw klant exact waar hij aan toe is, wat sterk bijdraagt aan de klanttevredenheid. 

Veilig rijgedrag

Het volgsysteem in de auto monitort niet alleen de locatie van uw chauffeurs, maar ook hoe hard ze rijden op bepaalde momenten. Zo heeft u het rijgedrag van uw werknemers dus inzichtelijk en kunt u (veilig) ingrijpen, mocht dat nodig zijn. Daarnaast biedt het systeem zelf ook de functie om uw chauffeurs te attenderen wanneer zij roekeloos rijgedrag vertonen. Door gegevens als  brandstofgebruik, het aantal gereden kilometers, remgedrag en motorgebruik in kaart te brengen, kan de manager proberen het rijgedrag van de chauffeurs positief te beïnvloeden. 

Inzicht in onderhoud 

Tot slot biedt de software inzicht in de staat van de voertuigen. Zo weet u bijvoorbeeld precies wanneer een voertuig een beurt nodig heeft, waardoor uw chauffeurs altijd met een veilige auto de weg op kunnen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *