Hoogwerkers zijn machines die ervoor kunnen zorgen dat er in de hoogte gewerkt kan worden. Deze machines worden vooral in de industriële sector veelvuldig gebruikt. Je hebt verschillende modellen zoals de schaarhoogwerker, de telescoophoogwerker, de knikarmhoogwerker en de spinhoogwerker. Toch is de autohoogwerker waarschijnlijk toch wel het meest bekend van alle hoogwerkers. Wil je een autohoogwerker kopen? Dan hebben we hier een aantal waardevolle tips voor je!

Wat is een autohoogwerker?

Een autohoogwerker is een hoogwerker die op een auto is bevestigd. De hoogwerker is bijna altijd op de laadbak gemonteerd en is zeer mobiel doordat de auto natuurlijk gewoon kan rijden. Doordat de hoogwerker hierdoor zeer mobiel is, is het vooral een perfecte machine om te gebruiken voor werkzaamheden die weinig tijd in beslag nemen en waarbij je jezelf moet (kunnen) verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan snoeien, onderhoud van leidingen en kabels, lichtmasten, ramenwasser en ga zo maar door. 

Waarvoor ga je hem gebruiken?

Dat brengt ons meteen bij het volgende punt, waarvoor wil je de hoogwerker gaan gebruiken? Autohoogwerkers zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende groottes en varianten. Voor zowel kleine auto’s als grote vrachtwagens. Welke type of model je neemt hangt helemaal af van wat je er mee wilt gaan doen en welke hoogte de hoogwerker moet kunnen bereiken. 

Wat is je budget?

Waarvoor je hem gaat gebruiken heeft namelijk ook invloed op het kostenplaatje. Hoe kleiner de hoogwerker is, hoe lager de prijs. Dat is natuurlijk logisch want er is minder materiaal voor gebruikt toen het gemaakt werd. Een groter formaat hoogwerker zal dus duurder zijn maar dat is niet het enige wat invloed heeft op de prijs. Uiteraard ook merk en bekendheid spelen een grote rol. Wat ook nog uitmaakt is of je de hoogwerker nieuw of tweedehands gaat kopen. Een tweedehands variant zal (bijna) altijd een stuk goedkoper zijn maar je loopt met deze aanschaf natuurlijk ook meer risico. Zo weet je bijvoorbeeld niet wat er allemaal al mee is gebeurd en of de machine altijd goed onderhouden is. Toch hoeft het niet altijd een risico te zijn als je de hoogwerker koopt bij een betrouwbare dealer en je nog garantie kan krijgen. Of je voor nieuw of tweedehands kies hangt uiteraard helemaal af van je eigen wensen en behoeftes omtrent de hoogwerker. 

En, weet jij al welke hoogwerker je gaat kopen of moet je het allemaal nog even laten bezinken? Laat het ons in ieder geval weten en help andere geïnteresseerde door jouw ervaringen te delen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *