Callcenter vacatures

Ben jij, tevergeefs, al een tijdje op zoek naar een bijbaantje? Maar lukt het maar niet om dé perfecte bijbaan te vinden? Je bent zeker niet de enige. Veel jongeren beginnen de zoektocht naar een bijbaantje dat bij hun past om deze na een tijdje stop te zetten zonder resultaten te boeken. Dit kan enorm frustrerend zijn.

Niet iedereen zit te wachten op bij een supermarkt als vulploegmedewerker aan de slag te gaan. Ook magazijnwerk is niet voor alle jongeren weggelegd. Misschien is callcentermedewerker iets voor jou!

Online vind je enorm veel callcenter vacatures die jou wellicht een baan kunnen opleveren in de toekomst!

Callcenter vacatures

Wat voor werkzaamheden doe je wanneer je werkt bij een callcenter?

Nieuwsgierig naar de werkzaamheden die je uitvoert wanneer je werkzaam bent bij een callcenter? Dit kan verschillen per callcenter. De algemene omschrijving van een callcentermedewerker, is iemand die telefonisch contact heeft met mensen om producten te verkopen of vragen te beantwoorden.

Hierin kan je twee soorten van bellen onderscheiden, namelijk outbound en inbound. Bij outbound bellen, is het de bedoeling dat je actief mensen belt en probeer te bereiken om ze vervolgens producten of diensten te verkopen.

Bij inbound bellen, wacht jij telefoontjes van klanten af die zitten met vragen of opmerkingen. Jij loopt ze door het proces heen en legt ze alles haarfijn uit. Na het gesprek kan jij de telefoon met een voldaan gevoel ophangen.

De soorten callcenter vacatures die je het meest tegenkomt, komen van telemarketing- en klantenservice callcenters. Telemarketing richt zich op outbound bellen terwijl klantenservice helemaal thuis is in inbound.

En hoe zit het met ervaring?

Maar hoe zit het dan met de ervaring? Gelukkig heb je voor de meeste callcenter vacatures geen ervaring op dat gebied nodig. De skills en trucs van het bellen leer je gaandeweg wel. Natuurlijk wordt je van tevoren ingewerkt. Soms krijg je van een callcenter een cursus of training aangeboden om je kennis aan te scherpen. 

Wél is het handig als je sterke sociale vaardigheden bezit en een goede dosis enthousiasme hebt. Zo laat je de klanten én je werkgever zien dat callcentermedewerker helemaal bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *