De technologie staat niet stil en constant worden er nieuwe producten, diensten en technologieën bedacht. Het is als bedrijf belangrijk om deze ontwikkelingen in de gaten te houden. Veel bedrijven vergeten dit en houden vast aan het originele bedrijfsplan. Dit is echter niet de meest optimale manier van bedrijfsvoering. Deze nieuwe ontwikkelingen kunnen jouw bedrijf namelijk sterk beïnvloeden en kunnen jouw activiteiten ook makkelijker maken. Zodoende is het belangrijk om periodiek jouw bedrijfsplan te evalueren en waar nodig te vernieuwen. In deze blog bespreek ik welke ontwikkelingen bedrijven sterk kunnen beïnvloeden.

Social media

Social media is de afgelopen 10 jaar ontploft. Mensen delen hun dagelijkse activiteiten en andere mensen kijken hier dan weer naar. We zijn eigenlijk maar een nieuwsgierig volkje als je het zo bedenkt. Social media is voor bedrijven echter ook een hele belangrijke ontwikkeling. Doordat er zoveel mensen actief zijn op social media is het potentiële bereik heel groot. Daarnaast delen mensen zaken over zichzelf op social media waardoor het ook makkelijker wordt op jouw specifieke doelgroep te targetten. Het promoten van jouw product of dienst kan niet alleen door middel van berichten geplaatst vanuit jouw eigen kanaal, maar ook door middel van influencers. Bij influencers marketing wordt er gebruikt gemaakt van bekende mensen die een hoog aantal volgers hebben. Deze influencers delen vervolgens via een bericht het product met hun volgers en doen dit tegen betaling of tegen ontvangt van het product. Aangezien mensen opkijken tegen influencers is dit een hele sterke manier van marketing. Zodoende is het belangrijk voor bedrijven om te kijken in hoeverre social media en influencers marketing een onderdeel uit kan maken van de bedrijfsvoering.

Systeem

Om je bedrijfsvoering optimaal te laten verlopen is het belangrijk dat je een goed systeem hebt waarin alles wordt bijgehouden. Het kost veel moeite om handmatig voorraad bij te houden. Het is veel handiger om een systeem te hebben dat jou precies vertelt wanneer je voorraad onder een bepaald aantal komt en je zodoende inkopen moet gaan doen. Een dergelijk systeem wordt ook wel een ERP systeem genoemd, dit staat voor Enterprise Resource Planning. Je kan een kant en klaar systeem gebruiken, maar je kan ook voor ERP productie kiezen waarbij het systeem aangepast wordt naar de behoeften van jouw bedrijfsvoering. Een dergelijk systeem kan jouw bedrijfsvoering in grote mate vergemakkelijken en zodoende is het handig om te controleren wat een dergelijk systeem voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *