Climate control voor industrie en supply chain

Hoe groter de ruimte, hoe lastiger het doorgaans is om het binnenklimaat onder controle te krijgen. Denk maar eens aan een fabriekshal of grote warehouse. Vaak worden er strenge eisen gesteld aan het binnenklimaat, in verband met grondstoffen en goederen die er verwerkt, geproduceerd en/of verscheept worden. Neem bijvoorbeeld elektronica. Als de opslag- of productieruimte te warm en/of vochtig is, kan er gemakkelijk schade ontstaan aan producten en onderdelen. Om temperatuur en luchtvochtigheid effectief te controleren, is luchtverplaatsing essentieel. 

Luchtkanaal met buisventilator

Een goede manier om in grote ruimtes voor luchtverplaatsing te zorgen, is het aanleggen van een luchtkanaal met spirobuizen. De lucht zal daar echter niet vanzelf doorheen stromen. Buisventilatoren kunnen daarbij helpen. Een buisventilator wordt in of tussen ventilatiebuizen geplaatst. Aan de ene kant gaat wordt de lucht aangetrokken en aan de andere kant wordt het weer uitgeblazen. Spirototaal biedt buisventilatoren voor industriële toepassingen. 

Professionele buisventilatoren

Hoe weet u nou welke buisventilator geschikt is voor uw ruimte en eisen? Daarvoor moet u enkele zaken op een rij zetten. Uiteraard moet u de diameter van de buis weten. De diameter van de buisventilator dient hiermee overeen te komen. Wanneer u weet hoeveel lucht er per ventilator verplaatst moet worden, dan kunt u daar de juiste capaciteit bij zoeken. Verder kunt u nog kijken naar uw wensen op het gebied van geluidsproductie, energieverbruik en regelmogelijkheden. Dat laatste is zeer interessant wanneer u de climate control wilt automatiseren. Er zijn namelijk buisventilatoren verkrijgbaar, die aanslaan op een door u ingestelde tijd, luchtvochtigheid of temperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *