Bij het ondernemen hoort een periode van zaaien en oogsten. In het begin is het voornamelijk zaaien. De beginnende horeca-ondernemer moet investeren in een etablissement, interieur en interessante spijzen voor op de menukaart. Andere ondernemers maken veel kosten tijdens het huren van kantoorruimte, het aannemen van personeel en het ontwikkelen van een product of dienst. Tijdens de beginfase van het ondernemersschap worden al deze kosten gemaakt zonder dat er inkomsten worden gegenereerd. Hiervoor moet er geinvesteerd (oftewel gezaaid) worden. Het duurt een tijd voordat de onderneming op stoom raakt en er winst wordt gemaakt, waarna de investering kan worden terugverdiend. Dit kan vervolgens weer worden geinvesteerd, waarna evenwichtig zaaien en oogsten voor een vruchtbare onderneming zorgen. Voor al dit financiele verkeer is het verstandig om een zakelijke bankrekening te openen. In deze blog geef ik informatie over de beste bank om dit te doen!

Iedere bank heeft zijn eigen voorwaarden

Er is namelijk heel wat te kiezen als het gaat om het openen van een zakelijke rekening. Alle bekende banken in Nederland hebben aparte voorwaarden als het gaat om zakelijke rekeningen, en deze voorwaarden verschillen op belangrijke punten van een privé-rekening. Net als een privé-rekening zijn er vaste kosten verbonden aan een zakelijke rekening. Anders dan bij een privé-rekening, moet je bij veel zakelijke rekeningen echter ook een klein bedrag per transactie betalen. Dit komt doordat banken meer kosten maken voor zakelijke rekeningen dan voor privé-rekeningen. Bij welke bank u het beste een zakelijke rekening kunt openen, hangt af van allerlei factoren. De hoeveelheid transacties die u verwacht te maken is misschien wel de belangrijkste factor. Als u weinig transacties verwacht te hoeven verwerken (grofweg tussen de 100 en 1000) kunt u een voordelige rekening openen die alleen een klein bedrag aan vaste kosten vergt. Bij meer transacties, komt daar een bedrag per transactie bovenop.

Zakelijke bankrekening vergelijken om door de bomen het bos te blijven zien

Gelukkig is er een tool die het eenvoudig maakt voor u om de meest passende zakelijke rekening te vinden. Op de site zzpdaily.nl kunt u een zakelijke bankrekening vergelijken. Hierdoor ziet u in een paar oogopslagen welke bank de meest aantrekkelijke voorwaarden biedt voor uw specifieke situatie als ondernemer. Zowel de opties van de grote banken (ABN AMRO, Rabobank en ING) als die van de kleine banken (ASN Bank, Knab, Triodos) worden in de vergelijking meegenomen. Zo zorgt u ervoor dat u de meest voordelige bankrekening opent, om vanuit hier harmonieus te zaaien en oogsten en uw onderneming te laten floreren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *