Lenen kost geld, zo luidt de waarschuwing bij vele reclames. Toch kan een lening ook juist heel veel geld opleveren. Als je als onderneming wilt groeien en de omzet en winst wilt verhogen dan kan het nodig zijn om wat financieel kapitaal te lenen. In zo’n geval kun je een zakelijke lening afsluiten. Er zijn veel bedrijven die met groei op het oog meerdere bedrijfsleningen afsluiten, allemaal met eigen voorwaarden en verschillende rentepercentages. Een hoog rentepercentage kan bij het af betalen van een lening zeer frustrerend zijn. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een zakelijke lening bij een betrouwbare aanbieder die een lage rente rekent. In dit artikel bespreken we de voordelen van een zakelijke lening.

Investeren in de korte termijn of lange termijn

Wanneer je een zakelijke lening afsluit wil je dit geld natuurlijk investeren in je bedrijf om te groeien en meer omzet en winst te realiseren. Maar er zijn in principe twee soorten investeringen die met verschillend zijn met betrekking tot het terugbetalen van je zakelijke lening. Aan de ene kant heb je investeringen die meteen een positief effect op de omzet kunnen hebben. Denk hierbij aan het gebruiken van een zakelijke lening voor marketing en sales. Misschien kun je met een zakelijke lening een marketingcampagne opzetten of een nieuwe sales werknemer inhuren die zijn investering dubbel en dwars terugverdiend. Met deze nieuwe inkomsten is het makkelijk om je lening terug te betalen.

Er zijn ook investeringen waarbij je weet dat het op de lange termijn goed zal zijn voor de groei van je bedrijf maar waar je niet meteen meer omzet mee genereert. In dat geval is het belangrijk dat je berekent op welke termijn je de ROI verwacht en wanneer je begint met het terugbetalen van de lening. Je zult de verantwoordelijkheid dragen dat je genoeg financiële middelen hebt voor het terugbetalen van de lening, ook als je nog niet extra inkomsten hebt gekregen door de investering. Je zakelijke lening berekenen is dus belangrijk.

Zakelijke lening oversluiten

Als je een zakelijke lening hebt afgesloten maar niet tevreden bent over het rentepercentage, dan kun je erover nadenk om de lening te oversluiten. Bij het oversluiten van een zakelijke rekening wordt de lening door een nieuwe kredietverstrekker afgelost. Houdt er rekening mee dat er soms een boete kan worden gerekend door de oude kredietverstrekker omdat deze rente misloopt. Maar als ondanks deze boete, de rentebetalingen nog steeds minder zijn dan bij de oude kredietverstrekker dan is het een goede keuze. Voor meer informatie over je zakelijke lening oversluiten kun je kijken op zakelijk bankieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *