Kalenders worden al eeuwenlang gebruikt om afspraken en belangrijke activiteiten in op te slaan. Het is een ideaal hulpmiddel voor ons brein dat al genoeg informatie moet verwerken per dag, het onthouden van afspraken gaat daarom ook niet altijd goed. Echter zijn niet alle kalenders hetzelfde, voor bepaalde zaken zijn andere kalenders nodig dan een traditionele jaarkalender. 

Een bureaulegger

Als je vaak je boeken kwijt raakt of veel verplaatst dan is een bureaulegger wellicht de perfecte kalender voor jou. Een bureaulegger functioneert zowel als bescherming voor jouw bureau tegen krassen en inkt maar ook als kalender. Als je een bureaulegger als kalender gebruikt dan is deze altijd op de plek waar jij werkt beschikbaar. Je kan eenvoudig en snel een afspraak noteren en zolang je aan je bureau zit heb je altijd zicht op al jouw afspraken. Een nadeel is dat je een bureaulegger niet gemakkelijk meeneemt, waardoor de kalender altijd op één plek ligt.

Een Bureaukalender

De oplossing daarvoor is een bureaukalender. Deze heeft vaak ook een vaste plek op je bureau, maar je kan er altijd voor kiezen om hem gemakkelijk mee te nemen naar een andere plek. Deze kalenders zijn wel iets minder overzichtelijk vergeleken met een bureaulegger, maar dat kan ook weer als voordeel werken: je houdt altijd de focus op de aanstaande afspraken, de latere afspraken zitten pas op de volgende pagina.

Een online kalender

Als je toch liever van de digitale hulpmiddelen bent dan is een digitale kalender misschien wel het meest geschikt. Je kan heel eenvoudig een persoonlijke of gedeelde kalender maken via online kalenders zoals die van Google. Deze zijn direct beschikbaar op je telefoon, tablet, laptop en zelfs je smartwatch. Het voordeel is dat jouw agenda op elke plek ter wereld bereikt kan worden door in te loggen met je account. Het mist wel het gevoel van een fysieke agenda, maar dat verschilt per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *