Er zijn verschillende soorten lichtbakken beschikbaar voor afdrukken met achtergrondverlichting, waardoor ze een dramatische gloed krijgen die ongetwijfeld de aandacht van voorbijgangers zal trekken. Als het gaat om het selecteren van de beste lichtbakken Sizo signs voor jouw advertentiecampagne, hangt veel af van de omgeving waarin u ze wilt installeren. Drie veelvoorkomende soorten lichtbakken zijn:

1. Fluorescerende lichtbakken

Fluorescerende lichtbakken lichtbakreclame zijn vrij diep gemaakt om de standaard TL-buizen waarmee ze zijn uitgerust, te huisvesten. Dit type lichtbak heeft een geweldige lichtverspreiding, waardoor het licht gelijkmatig over de print wordt verspreid en wordt het meest gebruikt voor buitendoeleinden.

 2. LED-lichtbakken

LED lichtbakken zijn opvallend helder en zeer energiezuinig. In tegenstelling tot TL-buizen zijn LED-lampen een puntbron, die een diepere doos of extra lichtdiffusers nodig hebben om zogenaamde ‘hot spots’ te vermijden en het licht gelijkmatig te verspreiden.

 3. Randverlichte LED-lichtbakken

Edge-lit LED-lichtbakken verspreiden het licht gelijkmatig dankzij LED-lampen die rond de rand van het frame zijn geplaatst en in een diffuser schijnen. Dit type lichtbak is ook zeer energiezuinig en kan zeer dun worden gemaakt, wat verklaart waarom het een populaire keuze is voor POP-doeleinden in winkels.

Net als bij het selecteren van een type lichtbak, moet bij het beslissen op welk materiaal u gaat printen ook rekening worden gehouden met de plaats waar de lichtbak wordt geïnstalleerd. Als een lichtbak gaat dienen als POP-materiaal in winkels of andere retailomgevingen, is backlit-film op polyesterbasis het substraat bij uitstek en ideaal compatibel met persen. Terwijl sommige merkeigenaren en drukkers kiezen voor inkjettechnologie om lichtbakmaterialen af ​​te drukken, brengt een elektrofotografisch drukproces veel meer op tafel.

Er gaat niets boven film met achtergrondverlichting om graphics tot leven te laten komen. Wanneer ze van achteren worden belicht, worden kleuren onmiddellijk levendiger, worden afbeeldingen scherper en krijgt de poster een opvallende gloed die de consument ongetwijfeld zal stoppen. Op voorwaarde dat de printer erin slaagde om de zaken op de juiste plek te krijgen, tenminste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *