Als je van plan bent om een Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijk op te richten dan kan je dat uitbesteden aan een professioneel bedrijf zoals Stamrecht bv. Een BV is een rechtspersoon met een kapitaal dat in aandelen verdeeld is. Het kapitaal in een BV is bedoeld voor een vastgesteld doel dat je in de statuten terugvindt. Een BV oprichten is tegenwoordig makkelijk uit te besteden aan een professioneel bedrijf zodat je weet dat alles in een keer goed geregeld wordt zonder dat je hier veel tijd aan kwijt hoeft te zijn.

Wat moet je weten over aandeelhouders?

Iedere verschaffer van het kapitaal in een BV wordt een aandeelhouder genoemd. Deze aandeelhouders nemen voor een bepaald aantal aandelen deel in de BV. Iedere aandeelhouder binnen een BV heeft een enkele verplichting en dat is het volstorten met kapitaal van de aandelen die aan hem zijn toegekend. Voorheen moest daarvoor een minimaal startkapitaal van 18.000 euro aanwezig zijn, tegenwoordig is dat gelukkig nog 1 euro. Je kan zelf bepalen of je een hoger aandelenkapitaal wilt gebruiken of niet. Bij meerdere aandeelhouders is hier in de meeste gevallen wel sprake van.

De aandelen binnen een BV

Het karakter van een BV is besloten en dit geldt dus ook voor het samenwerkingsverband van de aangesloten aandeelhouders. Ieder aandeel binnen een Besloten Vennootschap staat op iemand zijn naam en er worden geen aandeelbewijzen uitgegeven zoals bij een Naamloze Vennootschap. Iedere aandeelhouder heeft alleen aanspraak op hun bedrag van hun eigen aandeel. Bij een Besloten Vennootschap zijn niet de aandeelhouders of directie aansprakelijk op het moment dat er schulden ontstaan. Om deze reden is het een gewilde vorm om een onderneming op te starten. De enige reden wanneer een aandeelhouder of de directie toch aansprakelijk kan worden gesteld is als er sprake is van een onbehoorlijk bestuur. In dat geval kan de Belastingdienst of de faillissementscurator de persoon in kwestie hierop aanspreken.

Een BV oprichten laten uitbesteden

Als jezelf geen tijd hebt om bezig te zijn met al het papierwerk dat komt kijken bij het oprichten van een BV dan is het mogelijk om dit uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Voor een klein bedrag richten ze de BV voor je op met alle nodige papieren bij de notaris en zorgen dat fiscaal ook alles in orde wordt gemaakt. De kosten hiervan zijn vaak aftrekbaar bij de Belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *