Een nieuw jaar betekent voor velen de tijd om een nieuwe start te maken. Dit kan in de vorm van afvallen, een nieuwe baan of misschien wel een eigen bedrijf! Als je van plan bent om een eigen bedrijf te beginnen dan is het van belang om van te voren goed na te denken wat je allemaal nodig hebt. Want een eigen bedrijf beginnen is natuurlijk heel erg leuk maar onderschat het niet. Een eigen bedrijfspand, spullen om je producten in te versturen en goede bureaus en stoelen kunnen ook niet ontbreken. Het ligt er natuurlijk aan wat voor bedrijf je gaat beginnen maar hier zijn wat tips wat voor elk bedrijf wel handig kan zijn!

Bedrijfspand

Ga als eerst goed nadenken over jouw bedrijfspand. Heb je een groot bedrijf of start je juist klein? Als je een eenmanszaak hebt zou je misschien van uit huis kunnen beginnen. Dit bespaart heel veel kosten in het begin en als je er de ruimte voor hebt zou ik het zeker aanraden. Als je nou gelijk met een aantal werknemers begint dan zou ik wel een bedrijfspand adviseren. Kijk goed naar de locatie waar op jij je pand gaat vestigen. Zorg dat het centraal ligt in Nederland zodat iedereen er gemakkelijk naar toe kan komen, zoals leveranciers etc. Iets waar je ook over na moet denken is het afval en de schoonmaak. Als je een wat kleiner bedrijf hebt kan je het misschien zelf nog schoonmaken maar zodra je een wat groter bedrijf hebt is het goed om een schoonmaakbedrijf in te huren. Als je wilt dat je collega’s lekker kunnen zitten zijn goede bureaustoelen onmisbaar. Het is ook een leuk idee om een lekkere zithoek te maken waar je werknemers pauze kunnen houden of kunnen relaxen tussen het werken door. Een koffie en thee automaat erbij en het zit helemaal goed!

Marketing

Om jouw bedrijf naamsbekendheid te geven is marketing ook een belangrijk deel van je onderneming. Goede reclame kan er voor zorgen dat jij direct veel klanten erbij krijgt. Denk bijvoorbeeld aan mooie folders met een leuke kennismakingsactie. Social media kunnen ook niet ontbreken. Een goede Instagram en Facebook pagina kunnen niet ontbreken bij een goed bedrijf. door bepaalde tags te gebruiken kan je verschillende doelgroepen bereiken. Als je een bedrijf hebt waarbij je echt goederen verkoopt zijn verpakkingsmaterialen ook onmisbaar. Enveloppen en doosjes zijn hiervoor handig om altijd in huis te hebben. Als je een winkel hebt waarbij je goederen verkoopt zijn plastic zakjes of papieren zakjes erg handig. Zo kan je je producten mooi verpakken voor je klanten. Zorg ook dat je altijd cadeaupapier of cadeautasjes bij de hand hebt liggen voor als je klant wilt dat je er een cadeautjes van maakt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *