Als je al een tijdje een eigen kantoor hebt weetje waarschijnlijk alle ins en outs van een goed kantoor al wel. Ben je net een starter? Dan kunnen wat handige tips nog wel is welkom zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde sfeer die je wilt creëren in je kantoor. Dit kan je bereiken door bepaalde materialen en kleuren te gebruiken. Maar waar moet je nou eigenlijk nog meer allemaal opletten in een kantoorgebouw als je je werknemers tevreden wilt houden?

De simpele dingen

Nu we weer steeds minder thuis hoeven te werken is het voor jou als werkgever belangrijk dat je zorgt voor een goede werkomgeving. Nog steeds is goede ventilatie noodzakelijk want helaas zijn we nog steeds niet van het vervelende virus af. En ook om andere virussen te voorkomen op kantoor is goede ventilatie noodzakelijk! Naast goede ventilatie zijn ook goede bureaus en werkstoelen niet meer dan normaal. Als je hier niet over beschikt kan het voor je werknemers nog wel eens voor vervelende klachten zorgen, en dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben. Het verschilt natuurlijk wat voor soort bedrijf je hebt, maar wat gezelligheid en sfeer op kantoor mag ook niet missen. Dat kan al heel simpel gedaan worden door wat mooie planten neer te zetten. Ook door met verschillende kleuren te werken kan je een sfeervol kantoor creëren. Als je alleen met grijs en zwarte tinten werkt zal je een wat somberder kantoor krijgen dan dat je kiest voor een leuk kleurtje op de muur. Neon kleuren zijn natuurlijk ook niet altijd even toegankelijk in een kantoor maar een mooie koraal of lichtblauwe kleur kan erg cool zijn!

Daglicht

Als je een kantoor gaat uitzoeken kan je er op letten dat je zoveel mogelijk ramen in je kantoor hebt. Ramen zorgen voor veel daglicht en daglicht zorgt weer voor een goed humeur en een goede concentratie. Want het is natuurlijk wel een groot verschil of je in een donker kantoor zit te werken of dat je lekker de dag met een zonnetje op je gezicht kan beginnen. Tijdens je pauze is het natuurlijk erg lekker als je van het zonlicht kan genieten maar als je achter je computer moet werken kan dit nogal lastig zijn. Daarom is er handige zonwering uitgebracht die je erg goed op kantoor kan gebruiken. En dan hebben we het natuurlijk over ritsscreens. Dit zijn stijlvolle zonwerende doeken die warmte en schitteringen van de zon tegen houdt zodat je ongestoord kan werken. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en passen daarom altijd perfect in jouw kantoor!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *