We brengen enorm veel tijd door op kantoor, vaak zie je je collega’s nog vaker dan je eigen vrienden en familie. Niet zo gek dus dat er na verloop van tijd bepaalde irritaties en ergernissen gevormd worden. In deze blog een lijst van de meest voorkomende ergernissen op de kantoorvloer.

Slechte koffie uit de automaten

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat koffie als een van de belangrijkste faciliteiten voor een prettige werkomgeving wordt gezien door werknemers. Tevens kan een kopje koffie je helpen met focussen en effectief werken. Een van de grootste irritaties onder werknemers is daarom ook slechte koffie. 

Slechte wifi

Slechte wifi is sowieso heel vervelend, maar vooral wanneer dit op je werk is. Wifi is onmisbaar op de werkvloer maar  toch is slechte wifi een van de meest gehoorde klachten van werknemers. Ben je net met volle concentratie bezig, is het internet weer eens langzaam. Daar gaat je concentratie. Het is dan ook verstandig om je wifi aan te laten sluiten door een professionele partij gespecialiseerd in stabiele wifi voor kantoren. 

Een rommelige werkruimte

Vuile kopjes, losse papieren en andere troep. Een groot deel van de werknemers ergert zich aan de rommel van hun mede collega’s. En dit terwijl bijna 80% van de werknemers een opgeruimde werkplek belangrijk vindt. De voornaamste reden van een rommelige werkplek is tijdgebrek. De hele dag ben je aan het werk, en wanneer je werkdag voorbij is wil je het liefste zo snel mogelijk naar huis. Toch vergroot een opgeruimde werkomgeving je productiviteit, het opruimen van je werkplek zal je dus uiteindelijk tijd schelen. 

Printer gedoe

De printer is een plek van vele ergernissen. Het niet functioneren van de printer kan het bloed onder je nagels vandaan halen, net zoals collega’s die hun documenten in de printer laten liggen. Of documenten die maar voor de helft leesbaar zijn omdat de rest is weggevallen. Een groot deel van de werknemers kan de printer wel veroordelen tot verdoemenis. Toch zijn een deel van deze problemen te verhelpen door het aanschaffen van een goede printer en goede cartridges zoals canon cartridges. Het gebruik van goede cartridges zorgt er in ieder geval voor dat je documenten volledig en netjes de printen uitrollen. Dan nog even je collega’s aanspreken op hun gedrag en printer ergernissen zijn verleden tijd. 

Eindeloze vergaderingen (zonder knopen door te hakken)

We kennen het allemaal wel, onnodig lang vergaderen zonder dat er uiteindelijk knopen worden doorgehakt. Het is vermoeiend en je hebt er niks aan. Dit los je op door elke vergadering voor te bereiden door middel van agenda punten. Zo heb je een korte lijst met punten die besproken moeten worden en kan je sneller tot een conclusie komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *