Aanstekers

Op enig moment in de Eerste Wereldoorlog moet het geweest zijn, dat er voor de eerste keer een voorwerp is tot stand gebracht dat doet denken aan een aansteker. Vermoedelijk functioneerde het toen nog niet helemaal zoals we nu al een tijdje gewend zijn. Maar toen dit halverwege de vorige eeuw wel het geval was ging het ook gelijk hard met de populariteit van aanstekers. Natuurlijk kan het zijn dat je ze meteen associeert met het aansteken van rookwaren, maar aanstekers gaan in wezen veel verder dan dat. In nagenoeg iedere woning zul je er namelijk wel eentje aantreffen en dat terwijl tegenwoordig toch lang niet meer zo veel mensen roken als voorheen. Een gasfornuis aansteken is een voorbeeld van een belangrijke handeling die je het best met een aansteker uitvoert. Daarnaast zijn aanstekers enorm handig voor bij het ontbranden van kaarsjes, iets dat soms (bijvoorbeeld bij stroomuitval) zelfs noodzakelijk is, en in iedere gevallen gewoon aangenaam. Ja, dat je hiervoor beter een aansteker dan een lucifer gebruikt is eigenlijk wel duidelijk. Hieronder bevestigen we dat nog maar eens.

Aanstekers

Om deze redenen kun je beter aanstekers dan lucifers gebruiken

In vergelijking met lucifers bieden aanstekers de volgende pluspunten:

  • Bij niet-optimale omstandigheden zoals kou, regen en wind functioneert een aansteker beter dan een lucifer. Sterker nog, zelfs als het in huis vochtig of koud is werken lucifers soms al niet best.
  • Nog belangrijker is dat lucifers af kunnen breken. Gebeurt dit terwijl deze brandt, dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren.
  • Wanneer je een brandende lucifer te lang vasthoudt kan deze opbranden. Als het vuur te dicht bij je vingers komt moet je ‘m dan ook uitmaken. Bij aanstekers heb je dit probleem niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *