goud inkoop

Als je goud wilt inleveren kom je al gauw uit bij een goud inkoop bedrijf, maar die nemen vaak ook andere dingen in. De bedrijven die goud inkopen die nemen natuurlijk goud in, maar vaak ook nog andere metalen. De prijs voor goud is in kilo’s erg veel, maar dat geldt ook voor andere grondstoffen. Vaak nemen de inkoop bedrijven ook zilver in, maar ook diamanten. Als je dus in het bezit bent van zilver zou je ook bij sommige inkoop bedrijven langs gaan, want zij nemen dat ook aan. Er zijn ook vrij veel gouden ringen met bijvoorbeeld een diamant erin en dat kan je dan bijvoorbeeld ook inleveren, maar die keuze is aan jou. Of je goud gaat inleveren is volledig aan jou, want het goud is van jou.

Hoeveel krijg je?

Als je ervoor kiest om bijvoorbeeld goud in te leveren bij goud inkoop krijg je er natuurlijk een bedrag voor, maar het bedrag kan soms anders zijn. De inkoop bedrijven hanteren vaak de internationale goudprijs, maar die kan iedere week dalen en stijgen. Ieder bedrijf heeft zijn eigen winstpercentage en die kan overal anders zijn, maar hierdoor geeft ook niet iedereen hetzelfde bedrag voor een stuk goud. Bij een verschil in de prijs moet je niet denken aan twee keer zoveel, maat het verschil kan soms wel flink te zien zijn. 

goud inkoop

Waar inleveren?

Voor goud inleveren zit je bij goud inkoop bedrijven wel goed, maar er zijn ook andere plekken waar je het kan inleveren. Als je een gouden ring zou hebben kan je er ook voor kiezen om het bij een juwelier in te leveren, want zij nemen vaak ook ringen in. Niet iedere juwelier neemt bijvoorbeeld gouden sieraden aan, maar dat is afhankelijk van ieder bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *