Voor elk bedrijf is logistiek belangrijk om een ​​vlotte verplaatsing van goederen van het magazijn naar de plaats van de klant te garanderen. Het omvat processen zoals het onderzoeken van nieuwe bestellingen, het verwerken van de bestaande artikelen, het scheiden van deze op basis van hun gewicht, volume, type, afleveradres en andere parameters, het optimaliseren van routes, het vinden van de juiste chauffeur en het juiste voertuig en het bieden van zichtbaarheid aan de eindklant.

Cruciaal voor organisaties

Logistiek is een van de oudste en belangrijkste functies voor de samenleving. Sinds de oudheid hadden Romeinse militaire commandanten officieren nodig die in logistiek waren opgeleid om ervoor te zorgen dat de voorraden op de juiste plek en op het juiste moment zouden aankomen. We gebruiken nog steeds logistiek. In feite gebruiken we nu meer logistiek dan ooit tevoren. Toeleveringsketens worden groter en globaliserend. Logistiek is een belangrijke studie en beroep om ervoor te zorgen dat producten langere toeleveringsketens kunnen afleggen om het gewenste doel te bereiken. En logistiek wordt in alles gebruikt, of het nu een stalen klinknagel is die naar een productiebedrijf gaat of dat het voor tarwe is om brood te produceren.

Wat zijn de doelen van logistiek?

Om een ​​bepaalde supply chain effectief te laten zijn, is het noodzakelijk dat externe logistieke bedrijven aan verschillende interne logistieke doelen en doelstellingen voldoen. Deze zakelijke doelen zijn onder meer:

  • Efficiëntie verhogen
  • Snelle reactie
  • Minder onverwachte gebeurtenissen
  • Minimale voorraad
  • Lagere transport- en logistieke kosten
  • Kwaliteitsverbetering

Verhoogde efficiëntie

Het verhogen van de efficiëntie voor zowel inkomende als uitgaande logistiek en transport moet altijd een topprioriteit zijn voor elke logistieke organisatie. Om dit te doen, moeten ze kosteneffectieve transporttarieven ontwikkelen en tegelijkertijd de overhead, kosten per orderverwerking en voorraad verminderen. Door nauw samen te werken met een transportaanbieder, kunnen magazijnactiviteiten zoals processen, lay-out en stroom aanzienlijk worden verbeterd. Benieuwd wat een logistiek full-service organisatie voor jou kan betekenen? Broekman helpt je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *