Als je op het punt staat om je woning te verkopen kan het best wel eens voelen alsof je een stukje van jezelf verkoopt. Waarschijnlijk heb je aardig wat dierbare herinneringen gecreëerd in het huis en dat maakt je emotioneel betrokken. Dit maakt het soms nog wel eens erg lastig om het huis te verkopen in Groningen. Daarom is het erg handig om een verkoopmakelaar Groningen in te schakelen. De vraag is echter, hoe vind je een goede makelaar?

Kennis over de lokale markt

Een goede makelaar Groningen kent de woningmarkt in de buurt als geen ander. Dit is het compleet tegenovergestelde van een online makelaar. Een internetmakelaar helpt klanten door het hele land heen en heeft daardoor een stuk minder kennis en kunnen over de lokale markt. 

Kennis over de lokale markt door een makelaar biedt de verkoper een ontzettend groot voordeel. De verkoopmakelaar weet namelijk als geen ander wat de huizen in de buurt waard zijn en kan dus de beste verkoopprijs voor jouw huis naar boven halen. Ook weet een gespecialiseerde makelaar alle ins en outs van jouw buurt en heeft zijn verkoopstrategie allang klaar staan, perfect afgestemd op jouw huis en de buurt. Zo haal je het maximale voor het verkopen van je huis. 

Een objectieve en up-to-date makelaar

Emotionele betrokkenheid geeft vaak wat problemen bij het verkopen van een huis daarom is het van belang dat de makelaar zo objectief mogelijk is. Als verkoper loop je namelijk het gevaar veelste hoog in te zetten en zo later de vraagprijs te moeten laten zakken. Te veel haast bij het verkopen heeft daarentegen weer het tegenovergestelde effect. Met te veel haast loop je het risico juist een te late verkoopprijs aan te houden, vaak uit angst voor een te lang verkooptraject. Een goede objectieve makelaar kent de gulde middenweg en weet wat niet alleen een reële prijs maar ook een terechte prijs voor je huis zal zijn. Om zo genoeg mensen aan te trekken die bereid zijn het traject snel af te ronden maar dit niet te kosten te laten gaan van de mogelijk te behalen winst. 

Geen stunttarieven

Het allerbelangrijkste aan het vinden van een goede makelaar is het ontwijken van een makelaar die doet aan stuntprijzen. Dit gaat namelijk ten koste van een hele hoop en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zeker bij het kopen van een huis wil je gewoon dat alles goed wordt geregeld en je niet voor verassingen komt te staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *