In de haven werken is enorm tof. Veel jonge mensen trekken op zakelijk gebied richting de haven. Ze willen het echte leven daar ervaren en met leuke teams werken aan een gezamenlijk doel. In de haven is ook altijd genoeg werk. Veel mensen onderschatten hoe veel werk hier verricht wordt. Niet alleen het verplaatsen van containers gebeurd. Het is een enorm logistiek proces wat van a tot z moet kloppen. Hierdoor hebben ze veel vak professionals nodig die er voor zorgen dat de haven door blijft lopen. Door bijvoorbeeld eens een ritje te maken over de haven krijg je al een beter idee in wat er allemaal wel niet voor werk wordt verricht. 

Het leven is mooi in de haven 

Bijna iedereen waardeert het werk wat er in de havens wordt gedaan. Zeker wanneer dingen goed gaan krijgt het personeel veel lachende gezichten. Personeel vind dingen als de breakbulk terminals geweldig om te ervaren. Een bezoek aan de haven wordt ook zeker als positief ervaren. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen waardoor je op verschillende plekken komt. Je gaat dan niet alleen langs de containerplekken maar ook langs bijvoorbeeld een museum. Hier zijn verschillende simulators die je kennis laten maken met het praktijkwerk wat in de haven wordt gedaan. 

Verschillende kanten van de haven 

Het logistieke werk wat in de haven wordt geregeld stopt niet bij het uitpakken van containers. Het loopt helemaal door tot in Duitsland. Veel van de containers die in Rotterdam binnenkomen worden hier heen gestuurd. Op deze manier kunnen ze worden verwerkt tot een goed logistiek plan. Vervolgens is het de bedoeling dat ze bij de juiste mensen uitkomen. Via postbezorgers worden de pakketjes gebracht aan de man. De bedoeling is dan dat dit natuurlijk op tijd geregeld wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *