Door de pandemie werkt bijna heel Nederland nu thuis. Het is interessant dat vroeger werkgevers het niet zomaar toe lieten dat mensen gingen thuiswerken en er zouden vaak veel redenen zijn waarom thuiswerken geen mogelijkheid is, en nu blijkt dat voor ontzettend veel bedrijven fulltime thuiswerken geen probleem is. De vraag zal zijn hoe dit zich gaat ontwikkelen als de pandemie voorbij is. Velen verwachten dat thuiswerken het nieuwe normaal zal worden. Of dat werknemers in ieder geval vaker gedeeltelijk thuis gaan werken. Maar als we blijven thuiswerken, dan moeten we er ook voor zorgen dat we thuis een fijne plek hebben om te werken. Menig werknemer zit momenteel dagelijks achter een klein laptopscherm aan de keukentafel te werken. Maar dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan. Het duurt niet lang of je hebt allemaal lichamelijke klachten. Hoe je dan het perfecte thuiswerk kantoor creëert, dat bespreken we in dit artikel.

Fijne bureaustoel, goed bureau

De basis van een fijne werkplek is natuurlijk een goede bureaustoel en een fijn bureau. Zeker een bureaustoel is belangrijk als je de hele dag zit. Je wilt ervoor zorgen dat je geen rugklachten krijgt. Het is niet alleen belangrijk om een goede houding aan te houden, maar ook belangrijk om regelmatig van houding te wisselen en af en toe te bewegen. Probeer elk uur vijf minuten te gaan rondlopen en te strekken. Een van de beste manieren waarop beter beweegt tijdens het werk is door te investeren in een zit-sta bureau. Met een dergelijk bureau kun je na een uur of twee zittend werken, het bureau hoger zetten en staand gaan werken. Dit is ontzettend fijn en gezond. Ook blijf je er scherper door.

Kantoorbenodigdheden

Alhoewel we een groot deel van ons werk met een laptop kunnen doen, is het nog steeds fijn om de juiste kantoorbenodigdheden te hebben. Een goede printer bijvoorbeeld. Spreek met je werk af welke benodigdheden door de zaak vergoed worden. Het is normaal om je telefoonrekening vergoed te krijgen maar denk bijvoorbeeld ook aan een inktcartridge voor de printer.

Goed internet

Aangezien bij thuiswerken alles gaat via het internet, er vele bestanden heen en weer worden gestuurd en mensen aan het videobellen zijn, is het wel zo handig om een goede internetverbinding te hebben. Je kunt bij de verschillende providers checken wat de mogelijkheden zijn voor jouw adres en of er glasvezel is aangelegd. Zo ja dan kun je een internet abonnement afsluiten waar je bijvoorbeeld 1000mb/s download- en uploadsnelheid hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *