Als u op het punt staat om te verhuizen, schiet het woord kartonnen doos waarschijnlijk gelijk te binnen. Het verhuizen van uw dierbare spullen moet zo veilig mogelijk, maar ook zo makkelijk mogelijk gebeuren. Er zijn veel verschillende soorten dozen voor verschillende verhuis situaties. In deze blog bespreken we een aantal van deze dozen en waarom bepaalde dozen zijn verzonnen. Als voorbeeld nemen we de UN dozen. Waarschijnlijk heeft u hier nog nooit van gehoord. UN dozen zijn bedoeld om gevaarlijke stoffen te vervoeren en/of te bewaren. Om dit volgens de wet te doen gelden er een aantal regels. Eén van deze regels is dat de gevaarlijke stoffen in een UN doos moeten zitten. Een UN doos is een kartonnen doos met een speciaal keurmerk, bedoeld voor gevaarlijke stoffen. Deze komen vaak in een aantal standaard maten, maar zijn ook op maat te verkrijgen. Op deze manier zijn veel verschillende soorten kartonnen dozen bedacht die geschikt zijn voor een bepaalde situatie. Onderstaande alinea gaat dieper in op deze soorten.

Enkel en dubbele golven

De meeste voorkomende doos is een kartonnen doos met een enkele golf. De golf die wordt bedoeld klinkt misschien niet bekend, maar u kent het vast wel. Als u een kartonnen doos openscheurt ziet u een soort ribbeling aan de binnenkant. Dut is die enkele golf. Bij dozen met een zwaardere maximale draag capaciteit is dit geen enkele golf maar een dubbele golf. Deze kartonnen dozen kunnen meer gewicht aan en zijn ook steviger. Voor echte zware praktijken bestaat er een container doos. Deze doos wordt vergeleken met een houten krat, maar dan opvouwbaar.  Dit is ideaal voor het verhuizen van waardevolle goederen, zonder het gedoe van het laten afvoeren van niet meer gebruikte kratten.

Brievenbuspost en autolock

Misschien nog vaker voorkomend dan de kartonnen doos met de enkele golf is de brievenbus doos. Wanneer u online iets besteld en/of krijgt thuis gestuurd en het past door de brievenbus, dan komt het in een brievenbusdoos. Deze doos zorgt ervoor dat het pakketje in de doos niet kan buigen. Naast de brievenbus doos bestaat er ook een autolock doos. Dit is een kartonnen doos met een plakrand. Wanneer u dagelijks veel pakketten verstuurd is dit geweldig. U trekt de strip over de plakstrip los en plakt de doos dicht. Er zijn nog veel meer kartonnen dozen te benoemen. Wanneer u niet zeker weet welke kartonnen doos bij uw (verhuis) klus past is het raadzaam om op het internet rond te koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *