Iedereen doet het wel eens: wanneer iemand je vraagt hoe het gaat op het werk, antwoord jij met ‘druk!’. Soms is dit helemaal niet erg, maar wanneer dit lang aanhoudt, kan het zijn dat er sprake is van overmatig stress door of op het werk. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer een kwart van werkende Belgen niet goed om kunnen gaan met stress op de werkvloer. Maar wat doet dit met hen?

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken waardoor iemand stress op de werkvloer kan ondervinden. In grote lijnen zijn deze oorzaken afhankelijk van twee factoren: je belasting en je draagkracht. De belasting zijn externe factoren. Dit is de hoeveelheid werk, de moeilijkheidsgraad ervan en hoe iemand er mee omgaat en wat er in het privé leven allemaal in de hand is. De draagkracht zijn de interne factoren van stress: iemand als persoon, de vaardigheden van hen, de werkervaring en het werktempo waarop iemand werkt. In deze twee categorieën vallen de verschillende oorzaken waardoor iemand stress op de werkvloer kan voelen. Denk bijvoorbeeld aan een slechte balans tussen werk en privé, waardoor iemand eigenlijk altijd met werk bezig is. Daarnaast kan de stress ook nog komen door te veel of juist te weinig autonomie in het werk, geen waardering voelen voor het werk dat verricht wordt, een te hoge werkdruk of te moeilijk werk en zorgen over de toekomst van de baan. Zo bestaan er nog meer redenen, maar dit zijn zeker de meest voorkomende.

Gevolgen

De gevolgen van het voelen van stress op het werk zijn ook verschillend. Mensen zijn, als gevolg van de stress, minder productief en efficiënt, maken meer fouten en hebben een grotere kans op uitval, waarbij de werknemer zich ziek meldt of zelfs ontslag neemt omdat het niet lukt om goed om te gaan met de stress. Het kan zijn dat iemand dan even een pauze neemt, maar het kan ook voorkomen dat een werknemer zich daadwerkelijk ziek voelt door de stress. Daarnaast kan de stress invloed hebben op de psychische toestand van de werknemer. Iemand kan bijvoorbeeld veel piekeren, prikkelbaar zijn of erg emotioneel overkomen. In ergste gevallen kunnen mensen zelfs verslavingsproblemen ontwikkelen. Een voorbeeld is gokken, waarbij er na elk spel al snel een beloning komt, waardoor iemand zich al snel beter en relaxter kan gaan voelen en het vaker kan gaan doen, resulterend in een gokprobleem. (Heb jij zelf of ken jij iemand zo’n verslaving? Zoek dan hulp om over dit probleem heen te komen.)

Oplossing

De oplossing van de werkgever is niet moeilijk. Het is vooral opletten en praten met de werknemers. Zeker als er een grote opdracht aankomt of aanwezig is, is het belangrijk om goed op te letten op de energielevels, de motivatie en de betrokkenheid van de werknemers. Wanneer deze drie dingen zakken, is het vaak een indicatie dat iemand zich zeer gestrest voelt. Merk je dat een werknemer, of misschien collega, zich minder inzet voor het werk? Ga dan in gesprek en zorg ervoor dat er gedaan wordt wat gedaan moet worden, om de werknemer gezond aan het werk te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *