geld lenen voor je bedrijf

Wil je geld lenen voor je bedrijf? Dan kan dit artikel jou op weg helpen. Er zijn verschillende manieren om aan een lening te komen, wij gaan er een aantal uitlichten. Voor veel mensen is het lenen van geld een spannende beslissing. Dit omdat er een bepaalde druk op je komt te staan, vanaf het moment dat je de lening afsluit, moet je gaan presteren. Maar vergeet niet dat dit een normaal gevoel is, en dat vele succesvolle bedrijven jou zijn voorgegaan. Er zijn maar weinig bedrijven die zonder lening groot zijn geworden.

geld lenen voor je bedrijf

Rood staan

Bij veel banken heb je de mogelijkheid om rood te staan tot een bepaald bedrag. Dit is een gemakkelijke en snelle manier om aan geld te komen. Echter kun je niet tot extreem hoge bedragen rood staan, het is dus vooral geschikt voor kleine investeringen op korte termijn. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met jouw bank, en bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Geld lenen via de bank

Ben je van plan om grote investeringen te doen? Dan kun je proberen om geld te lenen van de bank. Wil je dit proberen? Dan heb je wel een goed ondernemingsplan nodig, een bank leent namelijk niet zomaar geld uit. Deze manier van geld lenen is vaak gebruikelijk wanneer je vaste bedrijfsmiddelen wilt aanschaffen. Zoals vervoersmiddelen, machines en inventaris.

Lenen via BMKB

Soms is het niet mogelijk om geld te lenen van de bank. Dan kun je proberen om een “BMKB” aan te vragen, dit is de afkorting van Borgstelling MKB-kredieten. De bank kan je helpen om dit krediet aan te vragen bij de overheid.

Durfkapitaal aanvragen

Een durfkapitaal noemen we ook wel een venture- of risicokapitaal. Met deze manier van lenen, leen je geld van zakelijke investeerders die vertrouwen hebben in jouw ondernemingsplan. Naast het geld, willen ze er vaak zeggenschap voor terug.

Geld lenen van familie of vrienden

Lukt het niet om een lening te krijgen? Dan kun je het eventueel vragen aan familie of vrienden. Meestal hoef je dan ook geen rente te betalen. Zet wel alles duidelijk op papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *