Wanneer je aan een klus begint in huis of namens je werk dan komt daar veelal bouwafval bij kijken. Zeker wanneer je te maken hebt met een grote bouwklus. Je kan hierbij denken aan een klus als het slopen van de badkamer of de sloop van je keuken. De troep die je hierdoor krijgt is ongekend en vaak meer dan je verwacht. Maar hoe kom je hier nu van af? We vertellen het je graag.

De sloop

Toen de pandemie werd uitgesproken in 2020 zagen we op het begin dat iedereen ineens thuis ging klussen. Het aantal mensen dat vervolgens hun afval bij de sloop ging brengen nam gigantische vormen aan. Iedere dag stond er wel een rij van hier tot Tokio. Door die gigantische vraag naar de sloop raakten veel mensen ook door hun aantal keren dat ze naar de sloop mochten. En daardoor nam de vraag weer toe naar een ander product. Daar zo meer over.

Het voordeel van de sloop is dat je een aantal keer per jaar gratis jouw afval, gesorteerd, mag dumpen. Dit zorgt er voor dat je thuis dus helemaal los kan gaan om vervolgens gratis naar de sloop kan rijden. Het nadeel is dus wel dat wanneer je jouw beurten bent geweest je niet meer gratis langs mag. Daarnaast moet je het er zelf heenrijden en moet je zelf alles inladen. Dus je moet vaak ook nog een karretje huren.

Bouwafval container

Een makkelijkere oplossing is een bouwafval container huren in de buurt. Je krijgt een container die op een parkeerplek wordt geplaatst waarna je helemaal los kan gaan met al je afval. Je bent uiteraard wel eerst meer dan 300 euro kwijt maar dan krijg je ook wat. Zeker wanneer je in een verbouwing zit, wil je er niet aan denken om ook nog langs de sloop te moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *