Het is als eigenaar van een bedrijf erg belangrijk dat je goed oplet op de verbeterpunten binnen jouw bedrijf. Er zijn namelijk erg veel punten die mogelijk beter kunnen. Als dit het geval is, kun je de ervaring van je klanten ontzettend verbeteren wanneer je deze punten aanpakt. Eén van deze aandachtspunten is bijvoorbeeld het toilet. Dit is een plek in een bedrijfspand die in veel gevallen wel een verbetering kan gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel bedrijven die hier te weinig aandacht aan besteden waardoor het er vies uit ziet. 

Een goede indruk achterlaten

Wanneer je ziet dat een bedrijfspand waar je te gast bent op een nette manier is schoongemaakt, laat dat een goede indruk op je achter. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat je gehele pand er zo goed mogelijk uit komt te zien. Er zijn veel verschillende plekken in het pand die extra aandacht verdienen en de toiletten zijn hier één van. Dat komt doordat dit de plek is die tijdens het schoonmaken het eerst wordt overgeslagen. Daarom is het van belang dat je ervoor zorgt dat hier juist extra aandacht aan besteed wordt. Het is namelijk erg slecht voor het imago van je bedrijf wanneer alles er netjes uit ziet behalve de toiletten. Daarnaast is het niet fijn voor je werknemers wanneer zij gebruik moeten maken van een toilet wat niet schoon is. Gelukkig kun je het toilet een stuk beter maken door een aantal kleine aanpassingen te doen. 

Vieze geurtjes tegengaan

Het toilet is natuurlijk de plek waar vaak vieze geurtjes hangen. Daarom is het zaak om dit zo goed mogelijk aan te pakken. Je moet er dus voor zorgen dat het altijd fris ruikt in het toilet. Dit kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een goede luchtverfrisser op te hangen waardoor je zeker weet dat het goed ruikt wanneer je de toiletten binnen komt lopen. Dit is dus de ideale manier om vieze luchtjes op het toilet tegen te gaan. 

Geef de schoonmakers duidelijke instructies

Als je schoonmakers in dienst hebt die verantwoordelijk zijn voor het hele gebouw, is het van belang om deze mensen goede en duidelijke instructies te geven. Dit kunnen verschillende soorten instructies zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld vertellen wat voor poetspapier ze zouden moeten gebruiken, maar het is ook mogelijk om ze simpelweg te vertellen dat de toiletten vanaf nu extra aandacht moeten krijgen. Het is aan jou om te beslissen op welke manier je dit aanpakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *