Het geven van een relatiegeschenk kan vele positieve uitwerkingen hebben. Zo versterk het de merkherkenning en je creëert mond op mond reclame. Bij een relatiegeschenk wordt meestal de naam van het bedrijf of het logo van het bedrijf op het geschenk gedrukt, zeker wanneer het gaat om producten die niet van het bedrijf zelf zijn. Het geven van een geschikt relatiegeschenk is uitermate belangrijk voor de impact van je relatiegeschenk. In dit blog meer hierover.

Wat is de periode en wat is het doel?

Bij het kiezen van een relatiegeschenk dien je eerst na te denken over de periode van het geschenk of het doel van het geschenk. Wanneer je op een beurs staat zullen de relatiegeschenken er hoogstwaarschijnlijk een stuk anders uitzien dan de relatiegeschenken die je naar partners stuurt in de decembermaand als blijk van waardering. Zo zijn de relatiegeschenken in de decembermaanden vaak een stuk luxer en feestelijk. Daarentegen zijn de relatiegeschenken die vooral als reclame dienen wat simpeler, zoals een bedrukte pen of een handig keycord. Ook het doel van het geschenk heeft invloed op de uiteindelijke keuze voor een geschenk. Wil je dat het door veel mensen gezien wordt? Kies dan voor een product wat regelmatig wordt meegenomen en gebruikt, bijvoorbeeld een boodschappentas. Is het doel vooral merkherkenning bij de ontvanger? Kies dan iets wat vooral door de ontvanger van het geschenk veel gebruikt gaat worden zoals een notitieboekje, een aansteken of een pen. 

Bepaal vooraf het budget

Ook is het bij een relatiegeschenk uitzoeken noodzakelijk om na te denken over de prijs van de geschenken. Natuurlijk zijn mooie, luxe relatiegeschenken leuk om te geven, echter moet het je bedrijf niet de kop kosten. Begroot van te voren hoeveel je aan relatiegeschenken kan en wil uitgeven en ga daar ook niet over heen. Wanneer je van te voren een budget per stuk hebt vastgesteld kan je veel gerichter gaan kijken. 

Merkbeleving

Bedenkt ook wat je als bedrijf wilt uitstralen en ga na of dit vertaald wordt via je geschenk. Als je bijvoorbeeld een high-end sieraden merk hebt komt het natuurlijk een beetje vreemd over als je relaties bedankt door middel van een bedrukt zweetbandje of een pen. Dit zal je merkbeleving niet ten goede komen. 

Supreme relatiegeschenken

Als je op zoek bent naar een uniek relatiegeschenk kun je een kijkje nemen op suprèmerelatiegeschenken.nl. Je kunt hier bijvoorbeeld ook filteren op seizoen, wat ontzettend handig is wanneer je echt een bruikbaar geschenk wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan een badlaken met logo of een paraplu met logo. Waar je ook voor kiest, je wilt natuurlijk dat je geschenk van kwaliteit is. Bij suprème relatiegeschenken staat kwaliteit hoog in het vaandel. En met de gratis digitale druk van je product weet je zeker dat je het perfecte relatiegeschenk hebt gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *