Een led scherm is het perfecte middel om jouw reclame of boodschap met de rest van Nederland te delen. Het is eens wat anders dan social media of een reclame poster. Daarbij worden de l2l ledscreens ook steeds populairder. Het zou zomaar eens zijn dat iedereen er uiteindelijk voor kiest om hun reclame via een ledscreen te laten zien. De mogelijkheden zijn er namelijk reuze mee. Het is alleen wel zo dat je rekening moet houden met wat puntjes om zo optimaal gebruik te maken van je led scherm.

Pixels

Voordat je het juiste led scherm kan kiezen moet je rekening houden met wat je wilt laten ziet op het scherm. Er zit namelijk verschil in pixels in een scherm. Voor het een heb je meer pixels nodig dan voor het ander. Als je alleen reclame hebt met een simpele tekst heb je minder pixels nodig dan als je live beelden wilt streamen. Hetzelfde geldt ook voor video’s en foto’s.

Waar gaat je led scherm staan?

Er zijn veel verschillende soorten ledscreens. Zo kan je er voor kiezen om een ledscherm voor buiten te hebben maar ook voor binnen. Het grootste verschil is de helderheid wat hierbij komt kijken en natuurlijk de weersomstandigheden waar een buitenscherm geschikt voor moet zijn. Het kan ook zo zijn dat je jouw scherm binnen zal zetten maar als dit voor een etalage of raam is, is het vaak alsnog beter om voor een buiten ledscreen te gaan. Dit heeft te maken met het lichtinval en de zon. Je wilt natuurlijk wel dat iedereen je reclame kan lezen.

Maat

Ook niet zeer onbelangrijk is de maat van het scherm. Hoe groter de afstand tussen de scherm en het publiek, hoe groter het scherm moet zijn. Hierbij moet je dus ook rekening houden de plaats waar je het neer gaat zetten. Zodra je dat weet kan je ongeveer bedenken vanaf welk punt het meest bekeken zal worden en vanaf daaruit dan een maat kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *