pre employment screening

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Of ben je werkzaam in een bedrijf dat op zoek is naar een nieuw personeelslid? Dan is het tijd om een sollicitatieprocedure op te starten. Deze procedure is belangrijk om er zeker van te zijn dat een geschikte kandidaat gekozen wordt uit de vaak vele sollicitaties. Daarnaast maken veel bedrijven en organisaties hierbij gebruik van pre employment screening. Het sollicitatieproces kent een aantal vaste stappen.

pre employment screening

Zoek een vacature die bij je past. Het internet is hiervoor een belangrijke bron. Na het vinden van de juiste vacature kan het sollicitatieproces beginnen.

Een sollicitatieproces begint altijd met het leggen van contact. Traditioneel wordt er gebruik gemaakt van sollicitatiebrief en CV, maar in deze moderne tijd kan er ook gevraagd worden om een video- of audiofragment of een andere creatieve manier om jezelf te verkopen.

Naar aanleiding van alle inschrijvingen wordt er een eerste selectie gemaakt. Hét moment voor werkgevers om gebruik te maken van pre employment screening. Dit houdt in dat de achtergrond van toekomstig personeel grondig bekeken wordt. Dit kan het verleden op werkgebied, maar ook op persoonlijk vlak betreffen. De werkgever heeft hierdoor dus al veel informatie over de sollicitant en vormt hiermee een beeld van de persoon in kwestie. Pre employment screening is dus een handige manier om een beeld te krijgen van een sollicitant. Als werkzoekende is het door deze screening heel belangrijk om altijd bewust te zijn van hoe jij jezelf profileert op het internet.

De geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit kan zowel digitaal als op locatie plaatsvinden. Het eerste sollicitatiegesprek is een kennismakingsgesprek. Van beide kanten wordt er bekeken of er een gewenste klik aanwezig is.

Een aantal sollicitanten zal uitgenodigd worden voor een tweede gesprek. Dit tweede gesprek is diepgaander en er zullen meer details besproken worden. Schrik er niet van als je na het tweede gesprek gevraagd wordt om een assessment af te leggen of een casus te bespreken. Dit is heel normaal. Bereid je hierop goed voor en laat duidelijk zien wat jouw persoonlijke kwaliteiten zijn.

Kiest de werkgever uiteindelijk voor jou? Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *