Er zijn veel sectoren waarvoor de industriële compressor gebruikt kan worden. Een voorbeeld hiervan zijn de roterende gereedschappen die er op de markt zijn, maar ook de kitspuiten worden met behulp van deze compressor gemaakt. Daarnaast zie je deze compressor ook veel in bouwbedrijven terugkomen. Zij produceren nu eenmaal veel stof en dit moet snel en precies verwijderd kunnen worden.

Welke compressor kun je het beste kiezen?

Als je op zoek gaat naar een industriele compressor zie je al snel dat je het beste kunt kiezen voor een olievrije. De kosten voor deze compressoren zijn relatief laag waardoor iedereen toegang heeft tot deze onderhoudsvrije apparaten. Daarnaast beschikken zij vaak over een efficiënter motor waardoor het werk sneller gaat, maar je ook minder stroom verbruikt. Tevens is de lucht ook vele malen schoner en ISO gecertificeerd. Meestal heb je door de compactheid van deze compressoren ook minder ruimte nodig. Dit is in een tijd waarin de huurprijzen hoog zijn zeker belangrijk. Zo hoef je geen extra ruimtes meer te huren voor het plaatsen van de compressor. Dit zorgt ervoor dat je als bedrijf ook een leuk bedrag kunt verdienen. Het uiteindelijke doel van een bedrijf is innoveren en geld verdienen. 

Wat zijn de aandachtspunten voor de koop van een compressor?

Het eerste belangrijke punt van de aankoop is natuurlijk de prijsklasse. Het is verstandig om te investeren in de toekomst zodat je een duurzaam apparaat hebt wat er jaren tegenaan kan. Daarnaast is dit onderaan de streep ook voordeliger als continue nieuwe apparaten kopen. Ook wil je dat ze zo min mogelijk geluid maken. Dit zorgt ervoor dat mensen ook niet teveel afgeleid worden tijdens het werk. Tevens kunnen collega’s zo ook beter overleggen met elkaar. Ook is het slim om te kijken naar de tijd die er beschikbaar is voor onderhoud. Wanneer die er niet is kun je het beste een olievrije nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *