Als ZZP-er in de bouw kom je voor veel vragen te staan. Wellicht ga je een huis verbouwen of misschien zelfs wel helemaal van de grond af aan opbouwen. Je wilt dan natuurlijk kwaliteit leveren en je klanten tevreden houden. Bovendien wil je zelf ook trots zijn op het product dat je aflevert. Om gedegen en goed te kunnen verbouwen heb je materiaal kennis nodig. Het is daarom belangrijk om je te verdiepen in het diverse bouwmateriaal dat verkrijgbaar is. Zoals je waarschijnlijk wel weet, wordt de keuze daarin steeds veelzijdiger. Maar welk materiaal past bij jouw plannen? In dit blog kijken we naar twee soorten platen. Namelijk de zogenaamde underlayment platen en we bekijken de mdf plaat nader. Hopelijk is het verschil tussen deze twee platen straks duidelijk en kun je een juiste keuze maken. Kies het materiaal dat past bij jouw project.

Underlayment platen: divers

Underlayment platen zijn niet alleen geschikt voor vloeren, maar ook voor daken. Ze zijn dus heel geschikt voor diverse toepassingen. Underlayment platen zijn gemaakt van hout. Als deze platen op een bepaalde manier bewerkt zijn dan zijn ze ook geschikt voor isolatie en ze zijn watervast. Laat je van te voren goed informeren welke soort underlayment platen jij nodig hebt. Er zijn diverse voordelen aan deze platen. Het zijn gladde platen en ze zijn mooi om te zien door de duidelijke houtstructuur. Bovendien zijn ze makkelijker af te werken. Met behulp van beits kun je ze elk gewenst uiterlijk geven. Dus underlayment platen kunnen een prima keuze zijn. Maar natuurlijk zijn er ook nog de mdf plaat.

MDF plaat: basis voor interieur

Kun je met underlayment platen al aan de slag met vloeren en daken, de mdf plaat is helemaal overal toepasbaar. Niet alleen kun je er een scheidingswand mee maken maar ook is deze plaat geschikt voor meubels, kasten en vensterbanken. MDF staat voor Medium Density Fibreboard. Het is hout met een middelharde dichtheid. Het wordt gemaakt door divers houtsoorten, gesneden in vezels, te mengen met hars. Ze worde onder een hoge druk met elkaar gelijmd. MDF platen zijn makkelijk te bewerken, het splintert niet en het is eenvoudig te behandelen omdat het een glad oppervlak heeft. En een groot voordeel is ook dat het niet reageert op temperatuurverschillen. Deze veelzijdige plaat is dus prima te gebruiken bij allerlei projecten. Hopelijk kun jij op basis van deze informatie de juiste keuze maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *