Heb je het over elektrische auto’s, dan heb je het over Tesla. Inmiddels heeft het bedrijf meerdere modellen elektrische auto’s uitgebracht: model S, model X, model Y, model 3 en de roadster. Voor alle modellen geldt dat ze gebruik maken van laadkabel type 2. Bij Soolutions kun je makkelijk per model inzien welke kabel geschikt is. 

Tesla laadkabels

Alle bovengenoemde modellen van de elektrische Tesla auto’s maken gebruik van een type 2 laadkabel. De aansluiting die past bij een type 2 laadkabel is de Mennekes aansluiting. In alle gevallen hangt de laadsnelheid af van het type laadpaal, het maximale vermogen van de laadkabel en de laadcapaciteit van de elektrische auto. Er kan ook opgeladen worden via het normale stopcontact, dat gaat veel minder snel. 

Afhankelijk van deze snelheid bepalende factoren, is er voor elk Tesla model een meest geschikte kabel. Er zit per model een verschil in fasen. Om ervoor te zorgen dat de laadkabel de maximale laadsnelheid niet belemmert, is het verstandig een laadkabel te kiezen die niet te ver onder de limiet aan kW zit waarmee de auto kan worden opladen. Vaak kan zowel 16 als 32 Ampere geschikt zijn. Voor meer informatie over geschikte kabels een laadsnelheden raadpleeg Soolutions, daar kun je eenvoudig voor elk model inzien wat het meest geschikt is. 

Universele laadkabel en adapter

Tesla is het enige merk dat gebruik maakt van eigen connectoren voor het opladen van de elektrische auto’s. Alle andere merken van elektrische auto’s kunnen namelijk gebruik maken van een universele oplader. En een universele oplader heeft voordelen. 

Allereerst in een stukje functionaliteit. Als er bijvoorbeeld bezoek komt met een ander soort elektrische auto kunnen zij deze niet met de tesla connector opladen. En als je in de toekomst overstapt op een ander merk elektrische auto kun je je Tesla lader niet meer gebruiken. 

Tesla biedt echter wel een oplossing, om met het opladen toch gebruik te kunnen maken van de universele laadkabel. Bij elke Tesla leveren zij een adapter, die op een universele laadkabel kan worden aangesloten. Met dit hulpmiddel kan de elektrische auto met dezelfde aansluiting worden opgeladen als alle andere elektrische auto’s. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *