Ben jij erover aan het nadenken om een beamer aan te schaffen met een bijpassend scherm? Dan is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet: er zijn tegenwoordig zoveel opties voor goede schermen. Er zijn normale beamer schermen, doorzichtschermen (waarbij de beamer achter het doek geplaatst staat) en ook elektrische projectieschermen. In deze blog wordt uitgelegd waarom een elektrisch projectiescherm mogelijk voor jou ook een hele goede keuze is, omdat het verschillende voordelen met zich meebrengt. Lees snel verder!

Hoe werkt een elektrisch scherm?

Er is een verschil tussen een normaal beamer scherm en een elektrisch scherm. Een normaal scherm moet jij namelijk correct neerzetten, en zou je kunnen ophangen. Dit scherm blijft dus als het ware altijd uitgerold. Het verschil met een elektrisch scherm is dat je deze (van een afstand) kan besturen. Je kan deze met een device in- of uitrollen wanneer jij dat wilt.

Alleen een scherm als jij dat nodig hebt

Het grootste voordeel aan een elektrisch projectiescherm is het feit dat je het te allen tijde zou kunnen inrollen. Stel je voor, je hebt een presentatie waar je voor veel mensen moet spreken. Als je zelf geen zin hebt om bezig te zijn met het geregel tijdens je presentatie, is een elektrisch scherm een goed idee. Iemand van buitenaf kan het scherm zo voor je klaarzetten. Met een klik op een knop kan het scherm uitgerold worden, en kun jij beginnen aan je presentatie. Dit scheelt stress en zorgt ervoor dat het scherm altijd precies goed staat in combinatie met de opgehangen beamer. Het scherm kan makkelijk gekocht worden op het internet, bijvoorbeeld op projectieschermen.com.

Gaat langer mee

Hiernaast gaat een oprolbaar scherm ook langer mee dan een scherm dat altijd uitgerold staat. Na een presentatie kan het elektrische scherm gemakkelijk opgetrokken worden, waardoor er weer ruimte ontstaat op de muur om andere dingen mee te doen (zoals bijvoorbeeld tekenen op een bord). Deze luxe is er niet bij een ander scherm, want deze blijft wel gewoon in de ruimte aanwezig. Het risico is dat iemand er bijvoorbeeld tegenaan loopt en er een beschadiging op maakt, of dat iets anders het beeld vies maakt. Dit zou zonde zijn, maar gebeurt gelukkig niet als het scherm opgerold is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *