Steeds meer mensen vinden het te duur worden om zelf een auto te kopen en daar valt dan ook best wel wat voor te zeggen. Het is niet zozeer alleen de aankoop van een auto wat een flink bedrag kan zijn, vooral wanneer deze nieuw wordt gekocht. Daarnaast komen er namelijk nog ontzettend veel zaken om de hoek kijken wanneer het gaat om kosten bij een auto. Zo moet de wegenbelasting bijvoorbeeld betaald worden. Tevens moet je goed verzekerd zijn met de auto. Daarbovenop komen ook nog extra kosten bij, zoals de kosten voor benzine die steeds hoger worden en daarnaast zijn er om de zoveel tijd nog de onderhoudskosten. Hierdoor vindt men het steeds interessanter gaan klinken om toch maar een auto te leasen. Bij een leaseauto kan men namelijk elke maand hetzelfde bedrag betalen en hoeft er in de meeste gevallen alleen nog voor de benzine betaald te worden.  

Private lease

De private lease is waarschijnlijk wel de bekendste variant van de soorten waarop er geleaset kan worden. Bij de private lease kies je er als particulier voor om de auto te leasen. Er zijn ook andere varianten om te leasen, die bijvoorbeeld aantrekkelijker zijn wanneer jij een eigen bedrijf hebt. De private lease houdt in principe in dat jij met het vaste maandbedrag de auto afkoopt. Hierdoor hoef je als particulier niet in één keer een torenhoog bedrag te betalen voor de aanschaf van een nieuwe auto. Voor veel mensen is deze vorm van leasen dus financieel aantrekkelijker. Voordat de lease geregeld wordt, moet er bepaald worden voor welke periode de auto geleaset zal worden. Ook is het belangrijk dat je ongeveer weet hoeveel kilometers er ongeveer met de auto gereden zullen worden. 

Nieuw of occasion?

Bij veel private leasecontracten wordt er onderscheid gemaakt tussen nieuwe auto’s en de zogenoemde occasions. In beide soorten van de auto’s zijn er verschillende type auto’s te vinden. Hierdoor zal er voor iedereen altijd wel een geschikte auto tussen zitten. Wanneer je bijvoorbeeld een gezin hebt zal je op zoek zijn naar een grotere auto, dan wanneer je als pensionado’s met z’n tweeën in de auto zal rijden. Daarom is het verstandig om eerst goed het aanbod van de auto’s te bekijken, zodat je zeker weet dat er uiteindelijk voor het geschikte merk en type gekozen zal worden. Zo zal iedereen blij zijn met de nieuwe auto, zowel op financieel vlak als op persoonlijk vlak. Ga wel altijd op een veilige manier de weg op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *