Programmeren is hip. Steeds meer mensen wagen zich aan een programmeercursus of switchen zelfs van carriere om als programmeerder aan de slag te gaan. Niet zo gek, de vraag naar goede programeerders is hoog en de banen in deze sector liggen over het algemeen voor het oprapen. Ben je je huidige carrière ook beu en zou je de wondere wereld van het programmeren willen ontdekken? Daar is iets op bedacht. Raspberry PI is een minicomputer op creditcard formaat die jou alle kneepjes van het vak kan leren. De computer is betaalbaar en ontworpen met als doel om programmeren meer toegankelijk en aantrekkelijk te maken. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Een computer op broekzakformaat

Raspberry PI is speciaal ontwikkeld om onder andere kinderen te motiveren om te leren programmeren. Daarnaast wilden de makers van de kleine machine bewoners uit derdewereldlanden op deze manier de kans geven om kennis te maken met computers. Het kleine apparaatje is namelijk veel betaalbaarder dan een “normale” computer, wat hem toegankelijk maakt voor een breed publiek. De Raspberry PI bevat alle componenten die een normale computer ook bevat, op een opslagruimte na. Je kunt de computer dus voor dezelfde doeleinden gebruiken en hoeft alleen een SD kaart toe te voegen om opslagruimte te creëren. Op deze SD kaart kun je zelfgemaakte software installeren, wat het kleine apparaatje dus perfect geschikt maakt om te programmeren. 

Zó leer je programmeren!

Lijkt dat programmeren je nog maar lastig, of weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan zijn er speciale boeken geschreven over Raspberry PI die jou op weg kunnen helpen om te leren programmeren met deze minicomputer. Tevens kun je vandaag de dag een hoop video’s vinden op kanalen zoals YouTube, van mensen die jou zijn voorgegaan en je met liefde uitleggen hoe de Raspberry PI precies werkt. De minicomputer koop je in webshops als Elektor, dat een uitgebreid aanbod heeft aan deze minicomputer en accessoires en andere benodigdheden hiervoor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *