Begrip voor LGBT wordt steeds meer getoond. Verschillende gemeenten, steden en winkels erkennen de vrijheid en diversiteit van mensen en respecteren elkaar zoals ze zijn. Een manier waarop dit gedaan wordt is ook wel het hangen van een Regenboog vlag ofwel een LGBTQ vlag. Hiermee wordt de nadruk gelegd op je mag er zijn en je hoort erbij. 

Regenboog vlag

Een regenboog vlag staat voor diversiteit en is de dag vandaag de internationale symbool voor de homobeweging. Iedereen mag er zijn en iedereen hoort erbij is wat er gezegd wilt worden. Niet iedereen is hetzelfde, maar als iedereen hetzelfde was, bestond er geen diversiteit. Het is belangrijk dat diversiteit omarmd wordt en dat gebeurd nu gelukkig wel. Veel steden, gemeenten maar ook instanties proberen deze diversiteit te ondersteunen. Het hangen van zo een LGBT vlag is daar een voorbeeld van. Deze vlag bestaat uit verschillende kleuren, hierdoor wordt het dus ook de regenboog vlag genoemd. De kenmerkelijke kleuren die je definitief terug zult zien in deze vlag is rood, oranje, geel, groen, blauw en violet. Deze staan op een rij net als een regenboog. Elke kleur heeft een betekenis. Zo staat rood voor leven, oranje voor genezen, geel voor het licht van de zon, groen staat voor natuur, blauw voor rust en paars voor het karakter. Deze vlag vormt in principe een geheel met al zijn kleuren. 

Ondersteuning van bedrijven

Veel bedrijven proberen hun steun te betuigen door middel van het hangen van bijvoorbeeld een LGBT vlag. Bedrijven die deze vlag dan ophangen proberen dan ook daadwerkelijk een verschil te maken in het arbeidsleven. Al jaren hebben veel homo’s, lesbies, transgenders en biseksuelen problemen voorzien, doordat ze anders zijn ofwel zich anders voelen dan vele anderen. in de vroege eeuwen werd dit zelfs niet geaccepteerd of kon je zelfs bestraft worden. Dit is natuurlijk onwenselijk en hoort niet thuis. Gelukkig verloopt het de dag van vandaag anders. Veelal stellen bedrijven zich beschikbaar voor mensen die zich anders voelen of anders kleden. Het draait dus niet meer om op wie je valt of hoe je je voelt als vrouw of man zijnde, maar om wie je bent als persoon en wat jouw karakter is. Hierbij kun je natuurlijk ook terugdenken aan de betekenis van de kleuren van de vlag. Denk hierbij aan de kleur paars en geel. Deze staat voor karakter en zonlicht. Je bent anders, maar je hoort er natuurlijk bij. Jouw karakter telt mee, als je wilt schijnen als een zon. 

Wil jij.. 

Wil jij als ondernemer ook LGBT ondersteunen ofwel de mensheid en de diversiteit te ondersteunen? Dan kun je bijvoorbeeld een regenboog vlag op kantoor neerzetten. Zo kun je je werknemers het wij-gevoel geven en de nieuwe werknemers die zich anders voelen ook omarmen. Je kunt daadwerkelijk een verschil maken en dat alleen door een vlag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *