Als ik voor één “simpele” medewerker ontzettend veel respect kan hebben is het wel voor de verkeersregelaar. Niet iedereen heeft evenveel lof voor de verkeersregelaar, terwijl het werk dat zij doen ontzettend lastig is. Zeker als je weet hoe weinig training deze mensen vaak hebben. In alle eerlijkheid dacht ik dat een verkeersmedewerker zeker wel een half jaar werd opgeleid. Het is namelijk niet niks om op een druk kruispunt alle auto’s te organiseren. Maar de training is veel korter dan een half jaar. Vandaag wil ik jullie bijpraten over wat je moet doen om een verkeersregelaar te worden en hoe je via bedrijven een verkeersregelaar inhuren mogelijk is. Het viel mij namelijk op hoe weinig training deze mensen nodig hebben om een verkeersregelaar te worden. Een heel groot gedeelte moet wel talent zijn.

 

De twee soorten verkeersregelaars

Er zijn, blijkbaar, twee verschillende soorten verkeersregelaars. Je hebt namelijk allereerst een evenementenverkeersregelaar en ook een beroepsverkeersregelaars. De evenementenverkeersregelaar moet een theorie cursus volgen. Nadat iemand deze theorie cursus met positief resultaat heeft afgerond wordt hij of zij ingeschreven bij de lokale gemeente. Als een gemeente het dan nodig vindt om deze verkeersregelaars in te schakelen, kunnen zij dat doen. Maar je hebt dus ook beroepsverkeersregelaars. Zij moeten een theoretisch en een praktisch tentamen afleggen. De cursus van het theorie-examen duurt ongeveer 1 tot 3 dagen. Vaak duurt het praktische gedeelte 1 tot 2 dagen. Hierin zit dan de praktijkoefening en het examen. Naar mijn mening is dat een waanzinnig korte tijd om een verkeersregelaar te worden die gewoon een druk kruispunt kan regelen. Daarom zei ik al dat je veel talent moet hebben om een goede verkeersregelaar te zijn.

 

Een verkeersregelaar inhuren

Als wij straks weer allemaal evenementen mogen organiseren zal er weer een grote vraag komen naar verkeersregelaars. Gelukkig zijn er veel bedrijven waar je een verkeersregelaar kan inhuren. Vaak zijn dit ook de bedrijven die deze mensen zelf opleiden. Dat betekent dus dat zij heel goed weten welke regelaar ze waar het beste kunnen inzetten. Zoals eerder gezegd kan je er ook voor kiezen om via de gemeente een verkeersregelaar in te huren. Verkeersregelaars inhuren is dus ontzettend gemakkelijk. De eerstvolgende keer dat jij er weer eentje aan het werk ziet hoop ik dat je net zoveel waardering voor deze mensen hebt als ik. Zeker omdat je nu weet hoe kort de opleiding. Je moet ontzettend sterk in je schoenen staan om dit werk de hele dag te kunnen doen. Ik doe het ze echt niet na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *