Met private lease kun je een auto huren voor een bepaalde periode. Dat is mooi, maar hoe werkt het nu precies? In dit artikel leggen we het je graag uit!

Wat is private lease?

Private lease is een autoverhuur regeling. Dit komt er op neer dat een autoverhuurbedrijf een wagen voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 6 maanden, 1 of 2 jaar, aan jou ter beschikking stelt. Wanneer je een private lease auto hebt mag je jouw wagen gebruiken waar je maar wilt. Er is weinig sprake van gedoe of ongemak.  Bij private lease betaal je alleen voor de periode dat je de auto huurt.

Prijzen van autoverhuur bedrijven lopen uiteen

Meestal krijg je bij private lease te maken met een onafhankelijk autoverhuurbedrijf. Zoals de naam al zegt opereren onafhankelijke autoverhuurbedrijven zelf. Ze bepalen zelf hun prijs, waardoor onafhankelijke autoverhuurbedrijven onderling nogal van elkaar verschillen. Kies een aanbieder met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zometeen leggen we uit hoe je dat precies doet?

Bepaal jouw budget

Bij het kiezen van een autoverhuurbedrijf is het belangrijk om goed naar een aantal factoren te krijgen. Welke service biedt het bijvoorbeeld? Om daarachter te komen dien je reviews van eerdere klanten te lezen. Zij geven vaak een eerlijk beeld van wat je van een bedrijf kunt verwachten. Hou daarnaast rekening met jouw budget. Wat kun je per maand besteden aan private lease? En bepaal hoe vaak je een auto nodig hebt. Sommige automobilisten rijden bijvoorbeeld alleen in het weekend en gaan doordeweeks op de fiets naar hun werk. Misschien hoor jij ook wel bij deze groep. In dat geval hoef je waarschijnlijk geen dure lease auto aan te schaffen.

Waarborgsom

Wanneer je op zoek bent naar een autoverhuurbedrijf, moet je er rekening mee houden dat je soms een waarborgsom moet betalen. Dit is een bedrag dat je aan het autoverhuurbedrijf verschuldigd bent bij aanvang van de huurovereenkomst. Het autoverhuurbedrijf rekent bijvoorbeeld verwerkingskosten aan voor het verwerken van jouw reservering.

Hoe lang duurt het om het lease proces in gang te zetten?

Soms kan het leaseproces een paar weken in beslag nemen. Vier tot zes weken is geen uitzondering. Dit alles betekent dat je misschien niet over een auto beschikt wanneer je dat graag wilt. Hou daar rekening mee. Hoe dan ook lopen de kosten voor private lease uiteen. Autoverhuurbedrijven hebben hun eigen regels. Verdiep je dan ook goed in verschillende aanbieders en hou rekening met je eigen wensen. Maak op basis daarvan een keuze. Dan rij je binnenkort trots rond in jouw private lease auto! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *