Het nieuwe normaal, de nieuwe manier van leven voor veel mensen. De manier van leven waarbij we met mondkapjes in publieke ruimtes lopen, waar evenementen niet meer doorgaan en waar we ons moeten houden aan de maatregelen die het kabinet ons oplegt. Deze nieuwe manier van leven is even wennen en veel mensen hebben het daar erg moeilijk mee. Toch klopt het dat wanneer iedereen zich aan deze maatregelen houdt het virus zich moeilijk kan verspreiden. Het virus zal helaas niet weggaan en de enige manier om ons hier echt tegen te wapenen is een vaccin. Tot dat dit vaccin er is zullen we ons moeten schikken en moeten wennen aan het nieuwe normaal. In onze wekelijkse blog lichten we één aspect uit het nieuwe normaal uit. Deze week bespreken we thuiswerken.

Thuiswerkvergoeding

Nu het thuis werken langer duurt beginnen de kosten van het thuiswerken op te lopen. Hierdoor is de thuiswerk vergoeding opeens een hot topic. De kosten voor bijvoorbeeld water, elektra, lunch en koffie lopen op. Sommige werkgevers lossen dit op door de kilometer vergoeding door te laten lopen. Maar wat als je dicht bij werk woont en al geen vergoeding kreeg? Veel vakbonden vinden dat een vergoeding op zijn plaats is. Deze vergoeding wisselt per branche tussen €2,- en €6,50 per dag.

De perfecte thuiswerkplek

Naast deze vaste dagelijkse vergoeding voor gemaakte kosten zijn er ook bedrijven die hun werknemers tegemoet komen in de kosten die zij maken om hun huis thuiswerk proef te maken. Zij stellen bijvoorbeeld een bedrag tot €250,- euro beschikbaar voor hun medewerkers om de ergonomie binnen hun huis te verbeteren. Denk hierbij aan het kopen van een monitorstandaard, een bureau, een bureaustoel of kabelmanagement om te voorkomen dat er opeens door het hele huis draden lopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *