Net als heel veel Nederlanders werk ik al maanden thuis. Mijn dagen breng ik door achter de computer en ik zie mijn collega’s alleen nog via haperende web verbindingen of ik hoor hun stemmen via de telefoon. Ik mis het samen zijn, het samen lachen en het samen koffie drinken in de ochtend. Alleen achter het scherm werk ik stug door, maar eerlijk is eerlijk: mijn werkplezier is wel wat afgenomen. Juist in deze tijd ben ik erachter gekomen hoe belangrijk het team is voor een leuke tijd op het werk. Mijn werk zelf heb ik altijd erg leuk gevonden en dat is nog steeds zo, maar collega’s zijn de kers op de taart of de strik om het cadeau. Helaas merk ik ook dat het contact toch minder wordt. Je wordt zelfstandiger, dat is mooi, maar de collegialiteit wordt ook minder. En jammer genoeg merk ik ook dat het contact met klanten afneemt. Daar bleef je nog wel eens plakken voor een informeel gesprek, maar nu bespreek je alleen zaken via de telefoon. Ik denk dat het tijd wordt de boel een beetje op te vrolijken en bij de webwinkel Tezet kreeg ik hele leuke ideeën.

Borrelpakket laten bezorgen

Ik begin met de vrijdagmiddagborrel. Die is er dus niet meer. Maar dat kan natuurlijk best online, vooral als er voor mijn collega tijdig een leuk borrelpakketje in de bus ligt. Een borrelpakket laten bezorgen is in dit geval de oplossing. De pakketjes zijn echt grappig met naar keuze een flesje bier of frisdrank, worstjes, chips of borrelnootjes. Ik denk dat mijn collega’s het leuk vinden dat te ontvangen. Online kunnen we het dan samen openmaken en lekker even bijkletsen onder het genot van wat lekkers. Bijna net als vroeger. Zo hoop ik toch een beetje van de oude teamsfeer terug te brengen tot we elkaar weer in het echt kunnen ontmoeten in onze kantine.

Vergeet je klanten niet

Maar ik wil ook onze klanten niet vergeten. Ook zij beleven zware tijden. Dus ik wil ze verrassen met klanten geschenkjes van Tezet. Gewoon zomaar. Natuurlijk geven we wel eens geschenken voor bijzondere gelegenheden, maar nu wil ik ze gewoon een hart onder de riem steken en ze laten weten dat we aan ze denken en met hen hopen op betere tijden. Ik kan het allemaal makkelijk online regelen bij Tezet en zo maak ik het online werken toch weer even leuk. Even aan elkaar denken, even iets extra’s. Zo moeten we deze tijd wel doorkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *