Een bestaande woning kun je eenvoudig omtoveren tot een volwaardige woning voor de ouderen. Dit zorgt ervoor dat zij langer thuis kunnen blijven wonen. Vaak onthouden zij dan ook meer dingen en zien ze meer herkenbaarheid. Vooral bij mensen met een ziekte zoals Alzheimer of dementie is dit een goede optie. Door de herkenbaarheid vergeten zij minder dingen en kunnen ze langer de dagelijkse bezigheden voort blijven zetten.

Jarenlang genieten in je eigen huis

Met de relax sta op stoel voor ouderen zorg je ervoor dat de ouderen nog langer kunnen genieten in hun eigen woning. Veel ouderen willen het liefst zolang mogelijk thuis wonen want zij zien een verzorgingshuis niet altijd zitten. Daarnaast kun je ook het beste zorgen voor veel ruimte en goede looppaden in huis. Dit verlaagd het risico op vallen, maar ook zorgt het voor een soepele doorgang voor eventuele huishoudelijke hulp. Op deze manier kunnen mensen tientallen jaren langer thuis blijven wonen. Daarnaast bestaat er ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld een alarmknop aan te schaffen. Deze kun je verbinden met jouw mobiel of met de thuiszorg. Op deze manier ben je dan als eerste op de hoogte wanneer er iets aan de hand is. Vaak zit er ook een valdetectie op en wordt er in de gaten gehouden of een persoon te lang niet bewogen heeft. Dit geeft familie en vrienden een veilig gevoel.

Waarom willen ouderen langer thuis wonen?

De ouderen willen vaak lang thuis wonen omdat er veel herinneringen zitten aan een woning. Vaak wonen ze hier al meer als 25 jaar en hebben ze hier zowel goede als slechte herinneringen aan. Daarnaast zijn de kinderen hier geboren en is alles in een bepaalde buurt gebeurd. Van de goede dingen zoals een straatfeest tot de slechte kinderstreken die ze uitgehaald hebben. Tevens weten ze precies de weg in huis en dat valt in een verzorgingshuis niet altijd mee om onder de knie te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *