payroll

Met name relatief kleine bedrijven, maar ook sommige grotere organisaties kiezen er maar al te vaak voor om de personeels- en salarisadministratie gedeeltelijk of zelfs volledig uit te besteden. Deze uitbesteding gaat dan doorgaans naar een extern bedrijf zoals een specialist in payrolling. Door een payrolling te doen verwezenlijk je een grote besparing aan tijd, zorg je voor meer focus op de inhoudelijke werkzaamheden en weet je de ondernemersrisico’s behoorlijk te beperken. 

Voor zowel jou als ondernemer als voor je personeelsleden is het natuurlijk wel essentieel dat als je aan payrolling gaat doen, dat je dit op de juiste manier aanpakt. Hieronder lees je daarom drie waardevolle adviezen om in je achterhoofd te houden bij het beginnen van een samenwerking met een payrollbureau.

Besteed tijdrovende en frustrerende activiteiten uit

Bij diverse externe payrollorganisaties kun je ervoor kiezen je salarisadministratie gedeeltelijk of geheel uit te besteden. Welke optie hierbij het meest geschikt is hangt af van je bedrijf, de grootte van je personeelsbestand en de voorkeuren van jouzelf en je eventuele secretaris, secretaresse of HR-personeel. Wel is duidelijk dat het aan te bevelen is dat je het best de meest tijdrovende taken kunt uitbesteden. Deze taken leveren namelijk ook meteen de meeste frustratie op, zeker als er nog zo veel inhoudelijk werk valt uit te voeren dat eigenlijk ook niet kan wachten. Wanneer je jezelf echter geheel wil vrijwaren van die soms loden last die salarisadministratie heet, dan ga je uiteraard gewoon voor een algehele uitbesteding. Vaak is dit relatief gezien ook financieel de meest gunstige optie.

Payrolling

Kies een betrouwbaar, transparant en vooruitstrevend payrollbureau

Het succes van je uitbesteding van je salarisadministratie hangt voor een groot deel af van welk payrollbureau je hiervoor kiest. Bij voorkeur kies je natuurlijk voor een deskundige organisatie die je blindelings kunt vertrouwen, iets dat dan ook zal moeten blijken uit een bepaalde staat van dienst op dit gebied. Een transparante en open werkwijze spreekt wat dit betreft ook in het voordeel van een dergelijk bureau. Deze transparantie zal ‘m dan onder meer moeten zitten in het prijsbeleid. 

Daarnaast geniet het de voorkeur als je in zee gaat met een specialist in payrolling die ook voor de werknemers extra voordelen biedt. Besef je immers dat je medewerkers formeel gezien bij het payrollbedrijf in dienst zullen komen. Als je dan kiest voor een payroller waar men bijvoorbeeld voor weinig of zelfs gratis cursussen of trainingen kunnen volgen, dan stimuleer je daarmee dat je werknemers tevreden zullen zijn met de overstap die je maakt.

Houd je band met je werknemers intact

Zoals gezegd zullen je werknemers officieel in dienst komen bij de payrollorganisatie waar je mee gaat samenwerken. Volgens sommige mensen is dat een potentieel nadeel, want deze overstap zou ertoe kunnen leiden dat de kloof tussen de werknemer en jouw bedrijf groter wordt. Als bedrijfsleider zijnde is het belangrijk dat je op de hoogte bent van deze mogelijke valkuil. Speel hier dan ook al op voorhand op in, bijvoorbeeld door extra activiteiten te organiseren of acties te ondernemen waarmee de betrokkenheid van je personeel bij jouw bedrijf wordt aangewakkerd en intact wordt gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *