Waarom u een pre-tewerkstellingsscreening zou moeten uitvoeren?

Pre employment screening is tegenwoordig erg belangrijk, meer dan ooit. Met alle verhalen die je hoort over seksuele intimidatie, vraag je je af hoeveel mensen seksueel zijn lastiggevallen op het werk en je vraagt ​​je af wat het percentage is. Sommige bedrijven doen een volledige check op potentiële werknemers als pre-employment screening en dit is een goed idee. Deze controles helpen degenen die slechte banen hebben gehad en in het verleden problemen hebben veroorzaakt, uit te roeien. Er zijn echter nog steeds veel werkgevers die zich niet bezighouden met enige vorm van pre-employment screening en ze doorlopen het proces zonder er zelfs maar over na te denken.

Veel redenen waarom bedrijven pre employment screening uitvoeren

Er zijn veel redenen waarom bedrijven pre employment screening uitvoeren en deze omvatten de volgende. Ten eerste, als je iemand niet in dienst neemt vanwege zijn eerdere gedrag, bescherm je jezelf niet echt. Door ervoor te zorgen dat u iemand inhuurt met een schoon strafblad, beschermt u zowel uw bedrijf als uw werknemers. Het laatste wat u wilt, is waardevolle medewerkers verliezen aan crimineel gedrag. Bovendien, als u overweegt om toevoegingen aan uw bedrijf te doen, dan wilt u er zeker van zijn dat u werknemers in dienst neemt die later geen problemen zullen veroorzaken. Wanneer u verantwoordelijk bent voor het aannemen van uw werknemers, moet u weten wat voor soort geschiedeniscontroles u moet uitvoeren.

Bij iedere sollicitant een pre employment screening uit te voeren

Een goede reden om bij iedere sollicitant een pre employment screening uit te voeren, is om er meer over te weten te komen. De meeste mensen zijn eerlijke, harde werkers, maar er zijn er ook die liegen en zijn betrapt door de personeelsmanager. Hoewel dit hen misschien een geweldige kandidaat maakt, kan het in de toekomst ook tot problemen leiden. Daarom is het belangrijk om antecedentenonderzoek uit te voeren bij alle potentiële werknemers. Zoals u kunt zien, zijn er veel redenen waarom u een pre employment screening zou moeten uitvoeren en de meeste wervingsmanagers zullen het hiermee eens zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *