Als je een autobedrijf hebt, dan heb je het de afgelopen periode niet gemakkelijk gehad. Zeker de dealers van nieuwe auto's zullen het verschil gemerkt hebben. Mensen hebben natuurlijk vooral (zoveel mogelijk) thuis gewerkt en dus zijn auto's minder nodig (geweest). Nu de wereld weer langzaamaan van het slot gaat, zul je merken dat mensen weer naar hun werk gaan. Ze hebben dan weer een auto nodig. Je moet er dus nu voor zorgen dat je goed (online) vindbaar bent en dat je er staat! Je hebt goede aanbiedingen nodig, maar online vindbaarheid is nog belangrijker. Marketing voor autobedrijven is een vak apart. Daar kun je maar beter hulp bij inroepen.

Marketing voor autobedrijven is meer dan alleen adverteren

Nog niet eens zo lang geleden kon je toe met een advertentie in de plaatselijke krant of op de boarding langs de lokale sportvelden. Maar die tijd is nu echt geweest. Het gaat steeds minder om mond-tot-mond-reclame en steeds meer over online vindbaarheid. Kort gezegd: jouw autobedrijf MOET zo hoog mogelijk bovenaan staan in Google. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar? Je kunt een kantoor inschakelen dat gespecialiseerd is in marketing voor autobedrijven. Zij hebben de ervaring en de expertise om ook jouw autobedrijf goed in de spotlight te zetten.

Wat moet er allemaal gebeuren voor je bovenaan in Google staat?

Om te beginnen is het belangrijk om te onderzoeken waar jouw (potentiële) klanten op zoeken. Een zoekwoordenonderzoek is een prima start van het verbeteren van jouw online vindbaarheid. Maar marketing voor autobedrijven is meer dan dat. Ook zul je je huidige website eens goed onderde loep moeten nemen. Voldoen de teksten aan de vereisten voor goede SEO? Zijn de teksten lang genoeg en bevatten ze de zoekwoorden waar jouw (potentiële) klanten op zoeken? Ook de afbeeldingen die op je website staan zijn van belang. Je moet aan heel veel dingen denken en dat is, zeker als leek, niet gemakkelijk. Schakel een bureau in dat gespecialiseerd is in marketing voor autobedrijven!

Weten we zeker dat de autoverkoop weer in de lift zit?

Dat kun je natuurlijk nooit 100% zeker weten, maar de verwachting van de BOVAG is dat heel veel mensen, nu de lockdown zo goed als over is, weer op zoek gaan naar een auto. Ze zullen voor het gevoel van veiligheid liever met de auto dan met het openbaar vervoer naar hun werk gaan. Je moet dus zorgen dat die mensen bij jouw bedrijf terechtkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *