Een baan vinden is tegenwoordig enorm moeilijk, daarom helpt het om deze tips op te volgen als jij een werkzoekende bent (Bron: https://topofminds.com/).

Zoek alleen op functietitel

Zoeken op trefwoorden is een geweldige plek om specifieke woorden te vinden, maar uw resultaten zullen over het algemeen ook aangeven of de term ergens in de volledige functieomschrijving wordt vermeld. Als u op zoek bent naar een specifieke functietitel, kunt u bij de meeste vacaturesites hiervoor kiezen. Dus als u bijvoorbeeld gewoon alle Accounting Assistant-banen wilt vinden, kan dat.

Onze top tip: als u uitsluitend op functietitel zoekt, moet u ervoor zorgen dat u zich niet tot één term beperkt. Er kan bijvoorbeeld op een aantal verschillende manieren naar een baan als verkoopassistent worden verwezen, dus neem alle voorbeelden op om de beste resultaten te komen.

Een LinkedIn profiel maken

Tegenwoordig is een LinkedIn profiel niet weg te denken. Dit is een soort social media kanaal dat compleet gefocust is op het connecten van werknemers en werkgevers met elkaar. U kunt via dit kanaal ook zoeken naar banen, maar er kan ook naar u gezocht worden via een executive search nederland. Zo maakt u meer kans op de banenmarkt

Extra Tip: maak uw gehele profiel compleet om een beter beeld te creëren van wie u bent en waar u goed in bent. Zo is de kans groter dat u benaderd wordt.

Zoeken op filters

Afgezien van trefwoorden, kunt u ervoor kiezen om uw resultaten te filteren om de juiste rollen te vinden. Filters omvatten het verfijnen van uw zoekopdracht op belangrijke variabelen zoals salarisbereik, voorkeurslocatie en branche. Als u bijvoorbeeld alleen vacatures wilt zoeken binnen een straal van 10 kilometer van waar u woont, en dat betaalt een minimumbedrag, dan is dat mogelijk, waardoor u problemen met het gewenste salaris en het mogelijke woon-werkverkeer verder in het proces kunt vermijden.

Onze beste tip: als u niet tevreden bent met uw resultaten, maar het niet erg vindt om te reizen, probeer dan uw locatie stapsgewijs te verbreden om uw zoekopdracht te verbeteren. De meeste sites stellen een standaardafstand in voor elke zoekopdracht, waardoor de aangeboden rollen mogelijk worden beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *