Vroeger werd er bijna geen gebruik van gemaakt bij films en videos, maar het wordt steeds populairder. Dan gaat het om stemacteurs. Wel vond je ze vaak op de tv, want bijna alle tv en dan vooral voor kinderen kwam uit het buitenland. Aangezien niet elk kind Engels kan was het handig om een stemacteur in te huren die een Nederlandse voice over kon geven. Zo konden kinderen overdag toch TV kijken wanneer het buiten regende. Helaas zijn niet alle stemmen fijn om naar te luisteren. Misschien is die van jou wel perfect en heb jij de stem die wordt gezocht. Daarom is het zeker aan te raden om te kijken naar de vacature stemacteur gezocht.

Waarom?

Veel stemacteurs worden oud en er wordt steeds meer gezocht naar jonge nieuwe stemmen. Mensen zijn toe aan verandering en aangezien er veel verschillende stemmen is het zoeken best lastig. Je zoekt namelijk een stem die perfect past bij een bepaald personage. Daarom is het ook nooit verkeerd om te antwoorden op de vacature stemacteur gezocht, want misschien heb jij wel de stem die wordt gezocht. Vaak krijg je er ook nog voor betaald en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Het is dan ook meer een tweede inkomen dan daadwerkelijk een baan als amateur stemacteur. Bekijk daarom de verschillende vacatures op het internet en wie weet wordt jij een nieuwe stemacteur.

Waarvoor?

Er zijn verschillende dingen waar jij je voor kan aanmelden als je stemacteur wilt worden. Om te beginnen heb je kinderfilms. Deze films zijn vaak in het buitenland gemaakt en dus in het Engels. Aangezien kinderen geen Engels kunnen moet het vertaald worden. Hetzelfde geldt voor veel programma’s op de tv. De meeste voor kinderen moeten vertaald worden naar het Nederlands, zodat kinderen het kunnen begrijpen. Ook kan je als stemacteur gebruikt worden voor filmpjes. Je vind dit vooral terug bij youtubers die een programma maken op het internet. Er wordt dus voor veel verschillende dingen een stemacteur gezocht en wie weet heb jij wel een stem die binnenkort door veel mensen wordt gehoord.

Hoe?

Het is leuk een aardig een stemacteur worden, maar de vraag is hoe je het doet. Het is eigenlijk vrij simpel en het vereist niet veel moeite. Jij kan jezelf vaak op een website aanmelden. Uiteindelijk is het dan ook de bedoeling dat jij je stem upload naar de website waar jij je stem op wilt hebben. Als mensen dan een stemacteur zoeken kunnen ze luisteren naar jouw stem. Ook kun je reageren op vacatures met stemacteur gezocht. Vaak krijg je dan een uitnodiging in een studio om je stem op verschillende manieren te tonen. Hier wordt dan uiteindelijk uit besloten of jij perfect bent als stemacteur voor een voice over.

Werk

Jij kan een carrière krijgen als stemacteur. Het is niet makkelijk, maar zeker wel mogelijk. Doordat er steeds stemacteur gezocht worden is de vraag er naar groot. Vooral als je een fijne stem hebt willen veel mensen er naar luisteren. Je wordt daardoor als stem steeds populairder en wie weet wordt jij de voice over van een nieuw programma. Dit kan dan voor meerdere seizoenen zijn als het lekker loopt. Natuurlijk moet je er wel vanuit gaan dat je niet direct wordt gekozen. Er zijn veel mensen die zich vaak aanmelden en daarom is de kans niet gigantisch dat jij wordt gekozen. Je kan het daarom wel altijd blijven proberen, want er worden steeds meer stemacteur gezocht. Mocht jij er geen werk van kunnen maken dan kun je het altijd gebruiken als hobby.

Hobby

Er zijn veel mensen die als hobby een stemacteur hebben. Dat is perfect voor als je een fijne stem hebt, maar je wilt nog iets kleins naast je gewone baan verdienen. Het kan daarom ook wel iets voor jou zijn. Het is namelijk niet zeker dat als jij je aanmeldt voor een vacature stemacteur gezocht dat je het ook echt wordt. Daarom kan het handig zijn om bij bedrijf aan te melden die verschillende stemmen en voice overs aanbiedt. Het wordt dan meer een hobby, maar wie weet krijg jij ooit bericht dat jij je werk er van kan maken. Er zijn genoeg kansen en daarom moet je het ook blijven proberen en niet opgeven.

Waar?

Heb jij een video gemaakt en wil je daar een voice over in hebben. Dan is de kans groot dat jij een stemacteur gezocht hebt, maar je kon er geen vinden. Vaak vragen mensen dan bij bekenden waarvan ze de stem goed kennen. Helaas wilt niet iedereen dit en dat is erg frustrerend. Gelukkig staat het internet vol met verschillende stemacteurs die graag een voice over voor jou zouden willen doen. Daarnaast kun je altijd een vacature openen. Wanneer je deze online plaatst zullen er altijd wel mensen zijn die er op gaan reageren. Je zal namelijk niet de enige zijn die voor een stemacteur gezocht heeft en er geen kon vinden. Daarnaast kan het zomaar zo eens zijn dat er een stem tussen zit die jij vaker wilt gebruiken. 

Voordelen en nadelen

Een groot voordeel van een stemacteur worden is dat er veel vraag naar is. Er is daarom altijd wel werk om te verrichten en daarom zijn er ook genoeg vacatures beschikbaar voor stemacteur gezocht. Een nadeel is dat er veel mensen zijn die het willen proberen. Daarom is het handig om er altijd op tijd bij te zijn zodat je weet dat jouw stem gehoord wordt. Je komt anders moeilijk boven alle stemmen uit en je wilt graag dat iedereen jouw stem krijgt te horen. Blijf het daarom ook proberen en wie weet wordt jij binnenkort gehoord.

Tip

Wanneer je stemacteur wilt worden dan kan je het beste beginnen met de kleine taken. Er zullen ook kleine bedrijven zijn die naar een stemacteur gezocht hebben. Wanneer je blijft doorzetten en niet stopt met aanmelden zul je merken dat je gaat groeien en dat je steeds meer taken krijgt. Iedereen begint klein en wie weet wordt jij een bekende stemacteur voor op de televisie of radio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *