Veel werkplekken verplaatsen zich van de bedrijfskantoren naar de huizen van de werknemers. De pandemie heeft het hele werkleven op zijn kop gezet en werkend Nederland was hier nog lang niet klaar voor. Halsoverkop moeten werknemers een thuiswerkplek creëren waar zij in alle rust hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Voor de een is dat geen probleem, voor de ander juist weer wel.

Een geschikte ruimte

Sommige mensen hebben thuis een aparte kantoorruimte, speciaal voor als ze thuiswerken. Daarentegen zijn er genoeg mensen die geen extra kamer beschikbaar hebben voor thuiskantoor. Je zal dus een ruimte moeten kiezen die het meest geschikt is.

Als eerste wil je op zoek gaan naar een plek die aangesloten is op de centrale verwarming van het huis. In de winter moet er ook gewerkt kunnen worden, en dat kan niet met bevroren vingers. Daarnaast wil je een ruimte hebben met op zijn minst één raam die open kan. Natuurlijk licht en frisse lucht zijn cruciaal als je de hele dag op kantoor moet zitten.

Kantoormeubels

Een stevig en groot bureau is onmisbaar in je kantoor. Je werkcomputer moet er minimaal oppassen, en eventueel een extra beeldscherm om productiever aan de slag te gaan. Daarnaast wil je de ruimte hebben om ook enkele documenten naast elkaar te leggen zonder ze te stapelen.

Aangezien je veel aan je bureau gaat zitten is een goede ergonomische bureaustoel een must have. De stoel moet goede ondersteuning aan je rug bieden zodat je zelfs na werkdagen van 8 uur geen last van je rug krijgt.

Een inricht expert 

Als je zelf moeite hebt om je werkplek in te richten is het ook mogelijk om een expert je te laten helpen. Kantoorinrichters staan klaar om jou te helpen met de creatie van de ideale werkplek. Ze houden rekening met jouw productiviteit en gezondheid zodat jij ongestoord verder kan werken vanuit je eigen huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *